Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ralph Lauren / foto: Shutterstock

Seznamte se. Módní ikona Ralph Lauren

Životní příběh Ralpha Laurena je příběhem jedné velké a nekončící „success story“.

Vynechme tradiční žvásty o tom, kterak se narodil do chudé rodiny a jak se přes garáž dostal až do hvězdných výšin.

Móda a úspěch

magazin.cz
Jeho mládí ale pominout nelze. Právě tam se začala formovat Ralphova vášeň po tom nejlepším možném stylu. Jako chlapec tvrdě pracoval, ale peníze neházel do prasátka – kupoval si za ně drahé obleky.

Jeho láska k módě mohla být přebita pouze touhou po úspěchu. Ve středoškolské ročence ostatně jako svůj cíl uvedl profláklé „stát se milionářem“. Na rozdíl od jiných se to ale Laurenovi povedlo. Vlastně svůj sen realitou ještě předehnal. Na kontě se mu totiž válejí miliardy.

Ralph Lauren měl vždy cit pro to, co lidi zrovna potřebují. Začal pomalu: v roce 1967 jako mladý muž s vizí prodal své první vlastní kravaty. O pět let později rozjel obchod s tričky „polo“.

Mogul módního světa

Dnes tenhle módní mogul ovládá na tři stovky obchodů jen ve Spojených státech amerických. Další stovku provozuje ve zbytku světa.

Za Laurenovým úspěchem stojí především fakt, že na rozdíl od jiných designérů své doby apeloval na touhu lidí vypadat svůdně, zajímavě a opravdu neokoukaně. Od začátku neprodával jen svršky, ale životní styl. Tuto cestu razí dodnes.

magazin.cz
Jeho impérium se rozrostlo do řady dalších oblastí a dnes tak Lauren vyrábí například i oblíbené vůně. Stále však zůstává věrný svým principům, zároveň je však dokáže inovovat a držet tak krok s dobou.

Trendy i klasika
Oblékat se dnes do produktů Ralpha Laurena znamená dávat na odiv pohodový a bezstarostný život. Jeho modely nepraští do očí na první pohled, spíše si udržují jednoduchou eleganci, na které je znát opravdová kvalita.

Jistě, Ralph Lauren je značka, za kterou si připlatíte, na druhou stranu jeho kousky nestojí jmění a některé z nich se dají pořídit relativně levně.

Sám Lauren ostatně není příznivcem přehnané trendy módy. Tvrdí, že by na sobě měl nosit pouze jeden kousek, který je takzvaně „in“ a ostatní doplnit klasikou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 64