Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Crysis 3 – v troskách New Yorku

Třetí díl oblíbené akční hry nabízí úchvatnou podívanou, která posouvá hranice možnosti počítačového vizuálního zpracování.

Herní série Crysis z dílny vývojářského studia CryTek představuje již od prvního dílu průkopníka nejmodernějších počítačových technologií a vizuálního zpracování. Skvělá grafika jde navíc ruku v ruce s napínavou akcí, která vám nedovolí ani na chvilku se odtrhnout od obrazovky.

magazin.cz

 

Návrat vizuální dokonalosti

Ačkoliv druhý díl v sérii po stránce technologického pokroku poněkud přibrzdil, aktuální pokračování navazuje na kořeny série a nabízí z hlediska vizuálních efektů to nejlepší, co je v současnosti mezi hrami k vidění. Crysis 3 dokáže ze současného hardwaru vytěžit vskutku maximum a u některých scenérií zejména v exteriérech můžete nabývat dojmu, že se snad ani nejedná o počítačovou hru. Bavíme se zde pochopitelně o verzi pro PC, která využívá naplno všech funkcí nejnovějších grafických karet, bez nichž, stejně jako bez supervýkonného procesoru, si hru s plnými detaily nezahrajete.

magazin.cz

 

Nicméně ani s nastavením nižších detailů nepřijdete o skvělý vizuální zážitek, neboť hra i v tomto případě vypadá skvěle. Stejně na tom budou i konzoloví hráči, pro jejichž zařízení musela být grafická stránka hry výrazně ořezána. Vizuální efekty však tvoří jen jednu část celkového dojmu z hraní, řada hráčů se bude jistě zajímat především to, jak se budou u Crysis 3 bavit.

magazin.cz

 

Pokud máte rádi intenzivní akci, jistě se budete bavit skvěle. Čeká vás totiž stará dobrá střílečka, v níž nechybí spousta zbrojního arzenálu, elitní komanda nepřátel včetně dotěrných mimozemšťanů, spousta technologických vychytávek, které vám usnadňují život, nápadité herní prostředí i jednoduchý příběh, který drží dějovou linii pohromadě.

magazin.cz

 

V troskách New Yorku

Tentokrát nepůjde o nic menšího, než o záchranu celého přeživšího lidstva. Podíváte se do trosek bujnou vegetací obrostlého New Yorku, kde se postavíte po bok skupinám rebelujícím proti mocenským zájmům korporace Cell. Hráči je přisouzena role Proroka navlečeného do supermoderního nanoobleku, jež mu propůjčuje nadpozemské schopnosti. O rozptýlení mezi střelbou se svým drsným vystupováním postará věrný parťák Psycho, který naopak o svůj oblek přišel, a který vás zasvětí do všeho podstatného.

magazin.cz

 

Nanooblek zajišťuje hned několik funkcí. Kromě nezbytného doplňování zdraví a aktivace štítů umožňuje na dálku hackovat různé terminály, včetně nášlapných min a strážných kulometných věží, což vám často významně ulehčí život. Mimoto dovoluje aktivovat dočasnou neviditelnost, díky níž se lze mnoha střetům vyhnout bez boje a hrou procházet méně zběsile, ba přímo s grácií skrytého agenta. K tomu vám napomůže i futuristická verze luku, jakožto tiché a smrtonosně účinné zbraně, v níž je navíc možno měnit několik druhů šípů.

Příběhová kampaň spolkne kolem deseti hodin hraní, během nichž se budete výborně bavit. Mimo to je samozřejmě možno zapojit se do multiplayerových bitev se standardní nabídkou herních módů, mezi nimiž vyčnívá unikátní mód Hunter, kde skupina lovců pronásleduje ostatní hráče, přičemž každá ulovená oběť se posléze sama stává lovcem a loví své bývalé spoluhráče.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!