Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Magnety / foto: Unimagnet

Neodymové magnety: ani jste nevěděli, že je potřebujete

Jaké jsou vaše koníčky? Čím se zabýváte ve volném čase, jaké je vaše povolání a jaké domácí vychytávky používáte a upřednostňujete? No, vlastně je to úplně jedno.

Dá se říct docela určitě, že tak jako tak vám v té vaší činnosti pomůže pořádně silný magnet.

Lepší vlastnosti, než jste zvyklí

Pokud máte doma magnetickou tabuli a používáte na ní klasické malé magnetky z papírnictví, asi vás občas štve, že nejsou schopny udržet třeba více dokumentů nebo výkresů na sobě. Takovou vlastnost skutečně mají například feritové magnety. Ty neodymové oproti nim jsou schopny udržet až desetinásobek své vlastní váhy. Jsou miniaturní, lesklé, překvapivě hezky vypadají a najdete jim tisíce využití.

Potřebujete něco zavřít?

Možná, že máte doma skříň, které prostě stále odmítají držet dveře zavřené. Malý neodymový magnet na dveře i pevnou část skříně přilepíte pevným lepidlem a takové problémy už znovu řešit nebudete muset.

Pokud rádi a často něco vyrábíte, možná vám teď už hlavou běží další možnosti využití. Uzavíratelné dárkové krabičky pro přátele – klidně z papíru? Žádný problém! Se skutečně dobře fungujícími magnety se otevírají úplně nové tvůrčí cesty.

Nezbytnost v dílně

Zatímco vychytávky při vyrábění sami nebo s dětmi jsou věc víceméně postradatelná, při kutění s železem magnet přijde vhod natolik, že bez něj už to nepůjde. Nejenže s ním najdete poztrácené a popadané šroubky – především se vám nikdy neztratí. Připevněte magnet pevně na dno například plastové mističky. Pak ji můžete klidně shodit nebo položit dnem nahoru – neztratíte nic. Vzhledem k tomu, že neodymový magnet o průměru tří centimetrů a ve výšce jednoho centimetru udrží 23kilové závaží, ve skutečnosti by se nic nestalo, ani kdybyste si do té mističky odložili sbíječku.

Magnety, které vám usnadní život, seženete vysloveně za pár kaček. Nakupte si jich zásobu a uvidíte, že je brzy budete využívat v každé části vaší domácnosti.

Neodymové magnety: ani jste nevěděli, že je potřebujete

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!