Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Silný magnet / foto: magnetfishing.cz

Magnet fishing: netradiční a akční zábava nejenom pro dobrodruhy

Máte rádi dobrodružství a neobvyklé aktivity? Tak to pro vás máme tip na aktivitu, která vás bude bavit a přinese vám spoustu nových zážitků.

Je dobrodružná, akční, dá se provozovat kdekoli a potřebujete k ní pouze několik propriet. Jmenuje se magnet fishing, a pokud rádi hledáte poklady, tak vás určitě zaujme. O co se jedná a co budete k této zábavné aktivitě potřebovat?

Co je to magnet fishing

Rádi hledáte a nalézáte ztracené poklady? Láká vás zjistit, co se nachází na dně místního potoka nebo třeba přehradní nádrže? Tak to jste ideálními adepty na magnet fishing. A pojem rybaření by v této souvislosti snad ani nemohl být přesnější: jedná se totiž o rybaření s pomocí magnetů.

Celý tento akční a velmi zajímavý koníček, který se v Čechách těší stále větší a větší oblibě, totiž spočívá v tom, že do vody hodíte silný neodymový magnet na laně a čekáte, co vytáhnete. Pokud vás tedy již nebaví pouze rybaření, ale chcete si posezení u vody něčím ozvláštnit nebo máte náladu podniknout něco dobrodružného a od malička jste rádi hledali poklady, magnet fishing je koníček pro vás!

Jaké vybavení budete potřebovat

Magnet fishing nelze provádět se všemi magnety, nýbrž pouze se speciálními neodymovými, které mají silné magnetické účinky, a vy tak díky tomu vylovíte i těžké kovové předměty. Tyto magnety se dokonce vyrábí i ve speciálních tvarech s očkem, do kterého uvážete lano. To je druhá věc, kterou k provádění magnet fishingu budete potřebovat.

Ve zkratce jsou tedy pomůcky potřebné pro magnet fishing následující: silný neodymový magnet a lano. U magnetu je ale nutno podotknout, že by měl splňovat požadavek na sílu alespoň 200 kg. Tím pádem budou mít delší dosah a unesou více předmětů. A co se lana týče, vyberte si takové, které je lehké, voděodolné, nepružné, a hlavně pevné. Nezapomínejte ani na jeho nosnost – čím větší, tím lepší.

Jaké poklady lze najít

Vybavení již máte a nyní se můžete vrhnout do magnet fishingu. Jaké úlovky můžete očekávat? Možná ani netušíte, že naše vody jsou plné pokladů. Počítejte s tím, že naleznete spoustu zbraní, nábojů, trezorů, mincí, hřebíků, rybářských doplňků.

Co se těch méně obvyklých věcí týče, možná při svém lovu vytáhnete z vody například:

  • cyklistické kolo,
  • lavičku,
  • mobilní telefon,
  • nákupní košík,
  • a další bizarnosti.

Ano, někdy se podaří narazit na opravdové kuriozity, které jsou jistojistě spojeny s nějakými vtipnými až neuvěřitelnými příhodami. Abychom vás ještě více nalákali, doporučujeme vám pustit si o magnet fishingu videa na internetu.

V některých případech se budete opravdu divit, co všechno je možné v českých vodách najít. A jestli jste se domnívali, že zbraně se vyskytují hodně pouze v Americe, nejspíš se budete divit, kolik zbraní se dá vylovit například v Praze z Vltavy.

Zdroj obrázku: silnemagnety.cz.

Ochrana a pytel na poklady

Ačkoliv k samotnému magnet fishingu je nezbytné pouze vlastnictví silného neodymového magnetu a lana, doporučuje se doplnit výstroj i o ochranné rukavice, kus látky, kterým můžete nalezené poklady očistit a lépe identifikovat, ale také pytel, tašku či batoh, abyste mohli poklady odnést domů.

V některých případech se vám také vyplatí pořídit si ocelový hák, díky němuž vytáhnete i těžké předměty, k jejichž vytažení by vám samotný magnet nestačil.

Kam vyrazit na lov pokladů

Lámete si hlavu nad tím, kam vyrazit, abyste měli jistotu, že něco skutečně najdete? V České republice je magnet fishing stále poměrně novým koníčkem a nevěnuje se mu tolik lidí. Proto ať vyrazíte kamkoliv, máte téměř 100% jistotu, že něco objevíte. Ale i přesto vám dáme několik tipů.

Vyskytuje se ve vašem okolí nějaká turistická oblast v blízkosti vody? Na takových místech je pravděpodobnější, že narazíte na spoustu pokladů. Ať už to budou mince, které turistům vypadly z kapes nebo klíčky od zámečků lásky, co se umisťují na mosty a klíče od nich se zahazují do vody. Turistická místa vždy zaručují spoustu zajímavých nálezů. Dalšími místy, kde narazíte na spoustu ztracených věcí, jsou vodní nádrže, kam se chodí lidé koupat. Může se jednat o rybník, jezero, přehradní nádrž.

Hlavní výhody magnet fishingu

Kromě toho, že najdete spoustu pokladů, které si buď necháte na památku, nebo hodíte do koše, magnet fishing má i druhou výhodu: díky němu se čistí vodní toky a nádrže. Proto vám klademe na srdce, ať nikdy nalezené poklady neházíte zpátky do vody, ani je nenecháváte na břehu. I když se vám nalezený poklad třeba zrovna nelíbí nebo se jedná o takový předmět, který se nedá identifikovat, neházejte ho vzteky zpátky, nýbrž ho vložte do tašky a dejte si tu práci s tím, že ho odnesete z přírody a vyhodíte.

Vy tak budete mít dobrý pocit, že jste udělali něco dobrého pro životní prostředí – a vodní toky budou díky vám čistší. A v neposlední řadě je obrovskou výhodou, že v Česku se magnet fishing stále teprve dostává do povědomí lidí, takže na mnoha místech budete prvními objeviteli a magnetickými rybáři, což vám zaručuje vyšší pravděpodobnost, že najdete pěknou řádku kuriozit a pokladů.

Doufáme, že vás předchozí řádky nalákaly k nákupu propriet potřebných k magnet fishingu, a že nejbližší volné dny, které budete mít, strávíte někde v přírodě v blízkosti vodního toku na lovu pokladů. S sebou na rybolov můžete vzít i členy rodiny nebo kamarády a strávit příjemný den na čerstvém vzduchu a zažít neopakovatelné dobrodružství při výlovu pokladů.

Magnet fishing: netradiční a akční zábava nejenom pro dobrodruhy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!