Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úkosování / foto: shutterstock

Co je to úkosování a jaké nástroje se k této činnosti používají?

V současné době se ve strojírenství používají různé technologie a metody, přičemž jednou z nich je také takzvané úkosování trubek a plechů. Pokud tedy potřebujete připravit hrany na svařování, úkosování je správnou cestou. V následujících řádcích vám prozradíme, jak vůbec něco takového funguje.

V okamžiku, kdy jsou ocelové plechy extrémně silné, je poměrně těžké dosáhnout sváru, a proto je žádoucí předchozí příprava. Ocelové plechy s tloušťkou přesahující hranici 4 milimetry podstoupí takzvané úkosování, aby se daly potom svařovat.

Úkosování

Úkosování plechů je běžná praxe

Při úkosování dochází ke sražení hrany, a to buď na jedné, nebo na více stranách plechu. Záleží na tom, jaké s ním máte další plány. Setkáte se s několika různými formami úkosování, přičemž někdy je požadovaný pomaluběžný rotační střih, jindy zase frézování.

Pro úkosování trubek se používají speciální stroje, s nimiž je příprava plechů na svařování jednoduchá, přesná a poměrně rychlá. Úkosování se používá nejen u plechů, ale také třeba u trubek s tloušťkou stěny nad 3 milimetry.

Kdo nabízí úkosování?

Pokud hledáte odborníka na úkosování, obraťte se na společnost TORO TECH s.r.o., která v daném segmentu působí dlouhá léta. Pomáhá připravovat plechy a trubky pro sváry, přičemž v této společnosti můžete požadovat úkosy typu V, X a K. Co se týče rozsahu úhlů, tak jde o 30 ° do 80 °. TORO TECH s.r.o. používá k úkosování přístroj IK-12 Beetle s plamenem.

Portfolio služeb uvedeného profesionála je však mnohem širší. Zvládá také laserové pálení, CNC ohýbání, plazmové a autogenní pálení, tryskání, výrobu svařenců či značení výrobků. Stejně tak má k dispozici ostatní stroje pro kovovýrobu. Budete nadmíru spokojení s výsledkem i cenovou politikou společnosti. Navažte úspěšnou spolupráci.

K tomuto článku není otevřena diskuze