Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sanace zdiva / foto: shutterstock

Čeká vás rekonstrukce? Sanace zdiva by měla být na řadě jako první

Rostoucí cena nemovitostí nás opět vede k nákupu těch starších s tím, že budeme postupně investovat do jejich rekonstrukce. Prvním krokem při rekonstrukci by však měla být kontrola funkčních zemních izolací.

Staré objekty trpí spodní vlhkostí. Řešení je nutné

Starší nemovitosti mají své neopakovatelné kouzlo. Materiály s věkem a s opotřebením získaly nostalgický šarm. Dokonce se ani nemusíte snažit zůstávat jako ve skanzenu. Doplňovat staré novým je hitem a starým nemovitostem to skutečně sluší. Nemovitosti však musí být zdravé, jinak vám jakákoliv nová úprava bude rychle degradovat. Objeví se vlhkost a plíseň, což neprospívá věcem ani obyvatelům nemovitosti.

 Sanace zdiva

Problematická bývá spodní izolace. Ta často u starých nemovitostí chybí, nebo již ztratila svoji funkčnost. Kvůli tomu vlhne zdivo, zvyšuje se celková vlhkost v objektu, degradují omítky, malba, podlahy, nábytek i věci v místnosti. Zplesnivět mohou i knihy, či třeba kožené doplňky a oblečení. Na vlhkých zdech se též objevují vystupující a omítku ničící solní výkvěty.

Řešením je sanace zdiva

Na izolace a sanace zdiva se specializuje firma Františka Hróza. Ta má mnohaleté zkušenosti a know-how, ale i kompletní technické zařízení pro sanační a hydroizolační technologie. Provádí podřezávání zdiva (diamantovým lanem i řetězovou pilou), včetně podřezávání smíšeného zdiva, narážení nerezových plechů, chemickou injektáž i aktivní elektroosmózu. Firma provádí též hydroizolace spodních staveb pomocí PVC.

Izolace zdiva

Jak je na tom vaše nemovitost?

Firma Františka Hróza nejenže provede potřebné sanační práce, ale je schopna i sofistikovanými měřeními posoudit, zdali jsou nutné. Nechte si provést měření vlhkosti zdiva přístrojem se softwarovým zpracováním dat.

K tomuto článku není otevřena diskuze