Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Servis kovacích zařízení / foto: shutterstock

Opravu tvářecího stroje svěřte do rukou profesionálů

Tvářecí stroje jsou určeny k výrobě plechů za pomoci statické síly, přičemž proces spočívá v tom, že plech je silou přiváděn přes postupnou řadu válců z kalené oceli, které postupně tvarují kov do konečného tvaru.

Zmíněná metoda umožňuje rychlé tvarování plechu do mnoha tvarů, a to od jednoduchých vlnovek až po zcela uzavřené dlouhé tvary. Kov je postupně tvarován tak, aby nedocházelo k přílišnému namáhání určité oblasti. Tvářecí stroje jsou však složité, a pokud dojde k jejich poškození, je zapotřebí nějaký odborník, který je navrátí do původního stavu.

Hliníkové lišty

IMONT press se postará o správnou funkčnost vašich strojů

V daném segmentu působí například opravárenská a servisní firma IMONT press, která se specializuje na servis kovacích zařízení i servis lisů, zejména pak i tvářecích strojů. IMONT press je tým zkušených odborníků s letitou praxí, který navíc zajišťuje výrobu a montáž konstrukcí či dopravníků. Stejně tak vám bude společnost nápomocná, pokud potřebujete stroje přestěhovat na jiné místo.

Co se týče opravy, kvalifikovaní pracovníci vám pomohou do 48 hodin, a tak nebudete mít ve výrobě výrazné časové prostoje. Vzhledem k tomu, že firma na tuzemském trhu působí od roku 1997, nemusíte se bát, že byste se obrátili na někoho neprofesionálního. Více informací najdete na www.imontpress.cz.

Servis lisů

Jaké opravy tvářecích strojů jsou nejčastější?

Zákazníci většinou požadují opravy mechanických lisů, a to jak výstředníkových, tak i klikových. Společnost zvládá i generální a běžné opravy servisních zařízení, případně opravy elektroinstalace u těchto strojů.

Vymění poškozené díly, zvládne na jedničku velké opravy, vymění těsniva, ložiska i pružiny, případně další důležité součástky, bez kterých by stroje nefungovaly tak, jak mají. Práce probíhá přímo ve vaší firmě, případně je stroj demontován a převezen do servisu.

K tomuto článku není otevřena diskuze