Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vyblbnutí nejen pro skejťáky

Skejťácké hry mají na konzolích slušnou tradici, kterou jim vybudovala série Tony Hawks Pro Skater.

Ta byla dlouhou dobu jediná, co v tomto směru stálo za zahrání. Na druhou stranu byla opravdu skvělá a nikdo nic jiného nechtěl.

Hop na prkno
Její autoři už jsou ale po desetiletém vývojářském maratonu, kdy téměř každý rok vycházel nový titul ze série, poněkud unaveni a nejnovější díly už přece jen postrádaly onu pověstnou šťavnatost.

magazin.cz

Této šanci a menší díry na trhu okamžitě využil vynikající Skate, který před dvěma lety zaujal milióny fandů – nejen skejťáků, ale všech, kdo se u her rádi baví a o hratelnost jim jde především.

Kromě ulítlých triků nechyběly ani scénky jako vystřižené z Jackass, ale zároveň velmi slušná, i když nadsazená reflexe skejťácké komunity. K tomu si přidejte navíc výborné technické zpracování a jedinečný model ovládání. Hit byl na světě.

magazin.cz

A hit se nyní dočkal pokračování, které se dá popsat jednoduše: „lepší a větší“. Ovšem vůbec ne revoluční – novinek je poskrovnu. Ne že by nám to vadilo, u dvojky si tohle postupné vylepšování autoři mohou dovolit.

Vše při starém
Vrátíte se do známé metropole New San Valeona, kterou jste v minulém dílu svým uměním takříkajíc dobyli. Jenže od té doby uběhlo pět let a vaše někdejší sláva je ta tam. Opět se tak musíte přes dlouhý žebříček dostat až na samý vrchol.

Takže se připravte na objíždění nejrůznějších událostí, mítinků a jízd, jimiž si budete zvyšovat svůj „rank“. Kromě toho vás ale čeká tuna bonusů, které si můžete střihnout jen tak pro radost a které s profi trikováním nemají nic moc společného. Například focení či závody přes překážky.

magazin.cz

Jistě se budete snažit dostat do některého z profesionálních týmů, což se vám časem povede a díky tomu se přihlásíte do těch nejtěžších soutěží vůbec. Po obsahové stránce je Skate 2 skutečně našlapaný. Nic, na co si vzpomenete, nechybí.

Ovládání zůstalo víceméně beze změny. Veteráni tak budou mít jistou výhodu a nováčci nechť se připraví na určitou míru frustrace. Zpočátku se totiž ovládání jeví velmi těžkopádně a dá vám sežrat každou chybu, takže i provedení sebejednoduššího triku je docela peklo.

Zábava především
Jenže po několika hodinách budete ovládací model opěvovat. Umožní vám totiž neustále se zlepšovat. Toto zlepšení přitom cítíte na vlastní kůži, a to i v pokročilých fázích hry. Lepší motivaci byste těžko hledali.

Autoři implementovali i možnost slézt z prkna a zkusit si přemístit objekty tak, abyste mohli trikovat ještě lépe. Tato fáze však není zvládnutá nejlépe a budete se jí tak snažit vyhýbat. Kvalitnímu zážitku ze hry však nijak nebrání, což je hlavní.

magazin.cz

Jakmile se v kariéře dostanete na vrchol, pravděpodobně vás zláká obšírný multiplayer až pro šest hráčů zároveň. Je opravdu zábavný a umožní vám další pilování svých schopností a vylepšování maximálních skóre. To vše v grafice, která se jen tak nevidí a potěší i oči fajnšmekrů.

Skate 2 nás jednoznačně potěšil. Již tak vynikající hru ještě více přibližuje k dokonalosti, od které jí schází už jen krůček. Pokud hledáte čirou zábavu, nenechte se odradit počátečními problémy s ovládáním. Za píli budete dostatečně odměněni.

Výrobce: EA
Distributor: EA Czech
Cena: 1499 Kč (PS 3 a Xbox 360)

Hodnocení: 9/10

Video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 162