Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co s předčasnou ejakulací

Samým vzrušením se třesete – tuhle chvíli jste si tolikrát představovali a ve fantazii patřila k těm nejlepším ve vašem životě.

Připravujete se na hodiny vášnivého a jakoby nikdy nekončícího sexu. Ale po třiceti vteřinách je vše u konce. Hotovo. Nedokázali jste se ubránit vysokému vzrušení. K bodu, ze kterého už není návratu jste se dostali – podobně jako miliony dalších mužů – příliš brzy.

Jistě, poprvé, podruhé ani potřetí to zrovna nepřekvapí. Každý nějak začínal. Problém ale je, když předčasná ejakulace přetrvává.

Termínem předčasná ejakulace, někým nazývaná jako orgasmus, což v tomto případě není úplně přiléhavé, je popisována skutečnost, kdy muž dojde k aktu vyvrcholení za méně než dvě minuty.

Jaké jsou důvody tohoto stavu?
Naučené vzorce – v náctiletém věku snad každého muže přepadla touha onanovat. Tehdy dojde k osvojení vzorců vedoucích k co nejrychlejší ejakulaci. Obvykle proto, aby je nikdo nechytil. Je velmi obtížné se tato schémata odnaučit.

Stres/úzkost – jak stres, tak úzkost aktivují nejrůznější mozkové části a způsobí rychlejší příliv endorfinu a tím i časnou ejakulaci.

Věc kontroly – stává se, že se mužům v dětském věku naskytlo potěšení z kontroly pohlavních orgánů a podvědomě „nechávají věci běžet“ i jako dospělí.

Nespolehlivá erekce – pokud muž nemůže věřit své erekci, že vydrží dostatečně dlouho, má tendenci to mít co nejrychleji za sebou, aby se náhodou neztrapnil ještě více.

Stárnutí – starší muži s menšími libidy a nižší citlivostí penisu mají obvykle ve zvyku tlačit na pilu poněkud více, což často ústí v předčasnou ejakulaci.

Jak problém vyřešit?
Prvek netradičnosti – je zapotřebí narušit vzorce chování, kterým jste uvyklí. Pakliže máte ve zvyku masturbovat pravou rukou, zkuste to levou. Nebo vyzkoušejte vystoupat takřka pod vrchol, pak se zase uklidnit a znovu…

Technika „stop and go“ – působí to sice zvláštně, ale je dokázáno, že když muž umí kontrolovat proud moči, zvládne to i s ostatními tekutinami. Takže se hodí čas od času přerušit močení a takhle trénovat.

Znecitlivění – jedním z mechanických, ale fungujících řešení, je znecitlivění penisu některým z běžných prostředků, ať už je to k tomu určený kondom, nebo dva obyčejné kondomy na sobě. To by vás mělo zbrzdit.

Zmáčknutí – možná to vypadá trochu drasticky, je to ale neškodná metoda. Když už cítíte, že se blížíte k ejakulaci, stačí na chvíli přestat, uchopit penis a trochu ho zmáčknout. Tím vzrušení poněkud opadne a můžete pokračovat s delší výdrží.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 188