Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vesmírní hrdinové budou malí, tlustí a plešatí

Jak budeme vypadat, až budeme moci stovky let cestovat vesmírem?

Vědci se domnívají, že cestování vesmírem na dlouhé vzdálenosti nám na vzhledu rozhodně nepřidá. Vesmírní cestovatelé budou malí, tlustí a plešatí.

Astrobiolog Dr. Lewis Dartness představil na vědeckém setkání v Cheltenhamu teorii, podle níž by život v podmínkách beztíže vedl k nedostatečnému vývoji kostí a kloubů. To by se projevilo pokřiveným, malým vzrůstem.

Odulá hlava...
Pohyb v podmínkách beztíže je velmi lehký a není k němu zapotřebí moc energie. Proto budou budoucí vesmírní cestovatelé a cestovatelky nejspíš trpět nadváhou. To však nebude zdaleka jediná vada na kráse, která může meziplanetární letce potkat.

"Bez gravitace se budou v hlavě hromadit tekutiny, takže hlava bude vypadat pěkně odulá," vysvětluje Dr. Dartness. "A protože nebudou zapotřebí vlasy, aby hlavu teplotně izolovaly, ani řasy, aby zabraňovaly vnikání prachu do očí, budou vesmírní cestovatelé zanedlouho zcela holí."

Podle agentury Ananova se očekává, že Keplerův teleskop by měl objevit v kosmu několik planet podobných Zemi. Je ale pravděpodobné, že budou tak daleko, že cesta k nim by mohla trvat několik generací.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 44