Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Muži tráví v kuchyni více času než ženy

Jedním z opravdu zažitých stereotypů je ten o ženě a kuchyni. Ta dvě slova, stejně jako jejich významy, k sobě prostě patří. Je to tak dáno už historicky.

Kuchyně je důležitá
Jenže jak se zdá, muži tráví v kuchyni více času než ženy. Ukázala to nejnovější vědecká studie z Velké Británie. V kuchyni tráví muži v průměru sedm hodin a šest minut denně, zatímco ženy ve stejné místnosti pobývají jen šest hodin a dvaapadesát minut.

Muži tak v kuchyni tráví zhruba patnáct týdnů ročně. Je ale velmi sporné, zda muži čas, který v kuchyni tráví, využívají k užitku jiných.

Muži myslí na sebe
Pokud ženy čas strávený v kuchyni využívají především pro vyváření, a to nejen pro sebe, ale i pro zbytek rodiny, partnery či přátelé, tak muže lze v kuchyni najít při relaxování, pojídání věcí vyndaných z ledničky, případně ohřívání polotovarů – s největší pravděpodobností pro vlastní konzumaci.

Ženy na kuchyni nejvíce zajímá její užitečnost v přípravě jídla pro celou rodinu, respektive skutečnost, jak se prostor dá pro rodinné účely využít.

Namísto toho muži kladou důraz na možnost v kuchyni připravit rychle jídlo. Oblíbili si proto nejrůznější kuchyňské pomocníky, kteří jim takovou činnost maximálně usnadňují.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 66