Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Duchové ve věznicích

Věznice je obávané místo všech kriminálníků. Pobyt v cele jistě není příjemným zážitkem a když se k tomu ještě přidá duch jako spolubydlící, vězeň lituje svých činů, které ho dostaly až za mříže.

Některé vězeňské budovy se po propuštění svých posledních vězňů změnily v jakási originální muzea. Pokud má návštěvník takové bývalé věznice štěstí, může spatřit některého z duchů bývalých trestanců.

 

V zátoce nedaleko San Franciska leží ostrov Alcatraz, který patří Spojeným státům americkým. Na tomto ostrově stojí rozlehlá budova věznice, která byla v letech 1934 až 1963 nejhlídanějším vězením v celých Spojených státech. Protože byl útěk z ostrova prakticky nemožný, trest si v místní věznici odpykávali kriminálníci za ty nejhorší zločiny. Mezi známé vězně na Alcatrazu patří například Al Capone (1899–1947) a George Kelly Barnes (1895–1954). Al Capona můžete prý potkat v budově i dnes, často tu jeho duch hraje na banjo.

 

magazin.cz

 

Dozorci na Alcatrazu neměli prý s vězni slitování. Za špatné chování nebo za jiný přestupek proti vězeňským pravidlům byl vězeň umístěn do části D, které se říkalo „díra“. Zločinci zde museli být bez oblečení a ve tmě. K jídlu měli k dispozici pouze suchý chléb a k pití vodu. Někteří vězni si zde pobyli i několik týdnů. Při odchodu z „díry“ byli vězni velmi vyčerpaní. Aby toho nebylo málo, děsili vězně v části D duchové.

 

Ve dnech 2. až 4. května roku 1946 zkoušelo utéci z vězení šest zločinců. Od dozorců si násilím opatřili zbraně a dva dny se odehrávala „bitva o Alcatraz“. Během těchto dnů zemřeli dva pracovníci věznice a tři vězni. Spoustu dalších lidí bylo při incidentu zraněno. Oběti z dvou květnových dnů roku 1946 se v budově bývalé věznice zjevují dodnes.

 

magazin.cz

 

Zvláštní věc se ve věznici Alcatraz stala v roce 1940. Neukázněný vězeň byl umístěn na celu s číslem 14D. V noci začal zločinec jako nepříčetný bouchat na dveře této samotky. Vězeňská služba po chvíli dveře otevřela a vězeň se strachem v očích tvrdil, že viděl v cele záhadnou postavu, které do tmy svítily oči. Dozorci vězňovu výpověď považovali za výplod bujné fantazie a opět ho zamkli v cele. Ráno našla vězeňská služba vězně mrtvého, podle stop na krku byl uškrcen. Ještě ten večer se stala další záhadná věc. Dozorci jako každý den přepočítávali vězně a zjistili, že jich je pár navíc. Nadbyteční vězni tak byli nejspíš duchové bývalých zločinů, kteří si zde kdysi odpykávali svůj trest.

 

V jedné vězeňské cele se objevuje nápis na zdi, který zní „Butcher“ (v překladu Řezník). Podle dochovaných dokumentů zde jeden vězeň zavraždil druhého jménem Abie Maldowitz, kterému se přezdívalo právě „Butcher“. Tajemný nápis na zdi doprovází i samotný duch zavražděného vězně. Nešťastník, který se s přízrakem setká, bude prý nejpozději do roka také zavražděn.

 

Duchové strašili zločince i ve věznici West Virginia v Moundsville. Od roku 1876 si zde svůj trest odpykalo spoustu zločinců. Strašit v budově začíná krátce po příjezdu prvních odsouzených. Není se čemu divit, věznice prý stojí v místě indiánského hřbitova. Nejvíce paranormálních jevů se odehrává v kapli, ve sprchách a na chodbě, kudy kráčeli vězni na popravu.

 

magazin.cz

 

V roce 1984 ve věznici prožil hrůzný zážitek místní dozorce U. Zeck. Ten při odchodu ze služby domů spatřil v bráně North Wagon Gate oběšeného vězně. Zeck poznal, že je to vězeň odsouzený k trestu smrti oběšením, který už byl ale několik let po smrti! Dozorce se z prožitého šoku vzpamatovával v psychiatrické léčebně. Duchové vězňů se prý mstí za krutý přístup dozorců. Mnoho vězňů v Moundsville zemřelo na následky mučení sadistickými dozorci.

 

Další strašidelnou věznici najdeme v Austrálii. Vězeňská budova, ve které dodnes straší, stojí od roku 1830 ve městě Hobart. K areálu věznice patří i kaple, ve které právě straší nejčastěji. Obyvatelé města se ke kapli přibližují minimálně. Často se stává, že v okolí kaple lidé omdlévají, pociťují bolesti hlavy nebo jim je nevolno.

 

magazin.cz

 

V červenci roku 1998 se do Hobartu vypravil jistý Carl Briscoe, který byl známým lovcem duchů. Ve vězeňské kapli se rozhodl přenocovat. Na děsivou noc v kapli nikdy nezapomněl. Nejprve slyšel Carl tajemné hlasy a po chvíli se objevili duchové. Carl byl tak vyděšen, že se nemohl ani pohnout. Duchové zatím společně poklekli k modlitbě. Lovec duchů se brzy z šoku vzpamatoval a návštěvníky ze záhrobí spočítal. Duchů bylo neuvěřitelných 32. Carl po této noci začal pátrat v archivu věznice a zjistil, že během let 1857 až 1946 se zde uskutečnilo 32 poprav. Duchové tak mohli být bývalí vězni, kteří byli odsouzeni k trestu smrti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2