Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Zločiny, nad kterými zůstává rozum stát

Snad každý den zaplňují stránky novin informace o nejrůznějších trestných činech. Nad některými zločiny kroutíme hlavou, nad některými zůstává rozum stát.

Chuť na něco dobrého dostal nejspíš zloděj v obci Mostkovice na Prostějovsku v roce 1997. Ten ujížděl ukradeným kamiónem, ve kterém bylo i 300 krabic arašídů. V dubnu téhož roku odcizila 32letá žena z ostravské cukrárny 8000 vajec. Než dotyčnou policisté vypátrali, zbylo vajec už jen 180.

 

V srpnu roku 1997 zmizelo v jedné obci nedaleko Kutné Hory neuvěřitelných 69 tun kmínu v ceně 4 000 000 Kč. Ještě větší množství pšenice (celkem 18 467 tun) ukradl muž z Jemčiny v roce 2001. V tomto roce se také ztratilo v obci Kvasice na Kroměřížsku 3 250 kilogramů máku. Škoda byla vyčíslena na 160 000 Kč.

 

Na sladkosti měl chuť asi zloděj na Brněnsku, který v roce 2000 jel po dálnice D1 v odcizeném autě plném žvýkaček v hodnotě 2 500 000 Kč. Jiný mlsný zloděj ukradl kamión s lízátky.

 

magazin.cz

 

S velkou chutí na perník vtrhl zloděj s pistolí v ruce do obchodu potravin v Kladně. Otázkou zůstává, zda se mu loupežné přepadení kvůli perníku za sedm korun vyplatilo.

 

 

Jistý muž s padělanými doklady ukradl v Horažďovicích téměř tisíc hokejek v hodnotě 320 000 korun. Zásobovat jimi mohl 50 hokejových týmů.

 

Jistý inženýr z Hrádku nad Nisou byl zřejmě milovníkem sexuálních aktivit. V roce 1995 totiž odcizil přesně 7 184 248 prezervativů za neuvěřitelných devět milionů korun. Další sexuální zvrhlík zamířil v podnapilém stavu k jednomu rodinnému domu, kde se vydával za gynekologa a „vyšetřil“ majitelku domu. Té vůbec nebylo divné, že muž k „vyšetření“ potřeboval polévkovou lžíci. Teprve když opilý muž z domu odešel, ohlásila žena případ policii. Něco podobného se stalo i v roce 1998 v olomoucké Fakultní nemocnici, kde se jistý muž převlékl za doktora.

 

magazin.cz

 

Velmi netradičním způsobem chtěli získat dva muži z okolí Teplic celkem dva miliony korun. V roce 1994 uzavřeli životní pojistku, která měla být vyplacena v případě tragické nehody druhému muži. Proto si jeden muž opatřil mrtvolu, kterou upravil tak, aby vypadala jako po autonehodě a druhý muž ji vydával za mrtvolu svého kamaráda. Podvod mužům neprošel.

 

 

V roce 2000 si dva mladí muži v Praze vypůjčili tramvaj. Z cestujících nikdo nic nepoznal, mladíci na sobě měli i uniformy řidičů MHD. Ve stejném roce si na řidiče tramvaje zahrál i 17letý mladík v Plzni.

 

Neznámý pachatel ukradl lebku českého hraběte Jáchyma Ondřeje Schlika, který byl v roce 1621 popraven mezi 26 dalšími českými pány na Staroměstském náměstí. V roce 2001 se zase z Vlastivědného muzea v Olomouci ztratila 30 kilogramů těžká hlaveň děla.

 

V policejních dokumentech se najdou i případy, ve kterých hrají hlavní roli děti. Na jaře roku 2000 vtrhli dva malí kluci s maskovaným obličejem a nožem v ruce do jednoho obchodu v Klatovech. Nezdrželi se tam však dlouho, prodavačka vzala chlapcům nůž z ruky a vyhodila je z obchodu. Další malý chlapec, teprve prvňáček, si odnesl z jedné znojemské firmy 75 000 korun. Peníze potom rozdal lidem na ulici, kteří případ oznámili na policii.

 

magazin.cz

 

Ostravský milovník zvířat zavítal po zavírací době v roce 2000 do obchodu se zvířaty, odkud si odnesl dvanáct mláďat krajty královské.

 

 

Toaletní mísu ukradl zloděj z jedné chatky v Heřmanově v roce 2001. téhož roku zmizelo z vagónu vlaku v Novém Městě nad Metují 720 kusů toaletního papíru. Možná ho zloděj používá dodnes.

 

Přímo z ulice odcizili čtyři muži z Olomouce dlažební kostky v roce 1999. Až neuvěřitelná se zdá krádež pouliční lampy, která se z ulice Jiřetína ztratila také v roce 1999.

 

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1