Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pekelná kočka lítá rychlostí 320 km/h

Monstrózní motocykl, který láme rychlostní rekordy, si nyní můžete také koupit. Připraveno je 36 kusů limitované ručně vyrobené série.

Americká firma Confederate specializující se na malovýrobu unikátních motocyklů přichystala milovníkům rychlých kol zajímavé překvapení. Svůj ultimátní model X132 Hellcat Combat, který nedávno překonal rychlostní rekord a stal se nejrychlejším motocyklem s motorem V-twin, pustí do prodeje v limitované sérii třiceti šesti kusů. Jestli se tedy nebojíte riskovat a máte volných 72 tisíc dolarů, s objednávkou neváhejte.

magazin.cz

 

Test na solné pláni

Prototyp nové verze Pekelné kočky vyzkoušel jezdec James Hoegh na rovinách Solných plání Bonneville v severozápadním Utahu. Po slaném povrchu se v sedle řítil neuvěřitelnou rychlostí 280 km/h, což by na asfaltové silnici odpovídalo rychlosti 320 km/h. Tím také stanovil nový rychlostní rekord pro motocykly s dvouválcovým motorem do V, neboli V-twin.

„Tohle je přesně ten motocykl, jaký jsem si představoval, že budeme vyrábět, když jsme zakládali firmu před jednadvaceti lety,“ svěřil se zakladatel Confederate Matthew Chambers. „Mám všechny důvody si myslet, že jsme konečně vyrobili to, o čem jsme celá léta snili.“

magazin.cz

 

Pekelná stíhačka

Motorka dostala své jméno po legendární stíhačce F6F Hellcat z druhé světové války a je výsledkem vytříbeného designu s precizním dílenským zpracováním. Její motor s dvoulitrovým objemem válců dokáže pracovat s čistou silou sto šedesáti koní, což jí v kombinaci s ultralehkým provedením o celkové hmotnosti lehce přes 220 kilo umožňuje dosahovat závratných rychlostí. Pro odlehčení konstrukce musel výrobce zapracovat speciální slitinu hliníku, která se používá v letectví.

magazin.cz

 

„Ačkoliv je výběr materiálů a způsob výroby velmi finančně nákladný, je to jednoduše nejlepší způsob jak maximalizovat sílu a garantovat výkonnost,“ tvrdí se v oficiálním firemním prohlášení.

Přestože je cena motocyklu opravdu vysoká, objednávky z celého světy se prý jenom hrnou. Být vlastníkem jednoho kusu z velmi omezené série, jak se zdá, táhne. Není divu, že výrobce navíc slibuje každému zájemci ergonomické nastavení na míru a rovněž vytištění jeho jména společně s dalšími údaji na benzínovou nádrž motorky.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1