Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
UFO / foto: shutterstock

Nevyjasněná setkání s UFO ve střední Evropě

Zajímáte se o vesmírné civilizace, které možná navštěvují naši planetu? Nejvíce zdokumentovaných setkání s UFO pochází ze Spojených států amerických, avšak i střední Evropa má své nevyjasněné příběhy s nimi spojené.

Titogradské incidenty - Černá Hora

V září 1974 v bývalé Jugoslávii několik členů tamější jednotky vzdušných sil nahlásilo setkání s neznámým létajícím objektem. Stalo se tak během výcvikových letů nad Titogradem poblíž letecké základny Batajnica. Další setkání proběhlo na začátku ledna 1975 během nočního letu a naposledy byly záhadné objekty spatřeny 12. února 1975. Od té doby je už nikdo nikdy neviděl. Generál Zvonimir Jurjevič uvedl v rozhovoru, že objekt vypadal jako zářící koule, velmi dobře viditelná, možná desetkrát více než nejjasnější hvězda. Jeho barva se neustále měnila z bílé na žlutou, světle červenou, oranžovou, opět na bílou. Vypadalo to, jakoby záhadný objekt schválně přitahoval pozornost a probouzel zájem. I když se mnoho specialistů pokusilo vyřešit tajemství létajících předmětů u Titogradu, nikdo nikdy nenalezl rozumné vysvětlení této situace.

Jihozápadní Ukrajina

V roce 2017 se na obloze na jihozápadní Ukrajině objevovala prapodivná světla, o kterých místní obyvatelé tvrdili, že pochází z vesmíru a dokazují existenci mimozemské civilizace. Lidé prý viděli světla v podivné formaci, která později padala z oblohy. Po natáčení videozáznamů musela učinit ukrajinská armáda prohlášení, aby uklidnila situaci. Armádní mluvčí ujišťoval obyvatele, že neexistuje důvod k obavám. Sdělil, že světla byla totiž ve skutečnosti terčem, který používali ukrajinští námořníci během vojenského cvičení. Ne všichni jsou však přesvědčeni o této skutečnosti a příběh dál nedá spát nadšeným lovcům UFO.

Mystický trojúhelník na ostrově Pag

V květnu 1999 prováděl Zdenko Grbavac ze Zadaru geodetické zaměřování v oblasti Tusto Celo, východně od města Novalja, při kterém objevil něco podivného. Šlo o pravidelný otisk v pevné skále. Ať pozoroval otisk z jakékoliv strany, vždy vystupoval jako jasný trojúhelníkový tvar. Podle jeho slov šlo  o jasný důkaz, že jde o stopy po přistání UFO. Pravdou je, že již dříve bylo v této oblasti podáno mnoho hlášení o přeletech podivných předmětů, což potvrzuje svědectví až dvou tisíc lidí. Záhadou jsou mimo jiné i třicet centimetrů hluboké otvory ve skalách, které také nemají jasný původ. Díky těmto domněnkám se trojúhelník na ostrově Pag stal obrovskou turistickou atrakcí, kterou navštívilo již více než půl milionu turistů.

Jan Wolski - únos polského farmáře

V roce 1978 se v polské vesničce Emilcin stala prapodivná věc. Místního farmáře Jana Wolskiho údajně přepadly dvě neidentifikovatelné bytosti, když řídil vozík tažený koněm. Šlo o postavy o výšce 1,5 metru se zeleným obličejem, které se k němu posadily na vozík a mluvily na něj cizí řečí. Dovezly ho k bílému létajícímu objektu, který byl asi 5 metrů vysoký a dlouhý jako autobus. Bytosti ho vzaly dovnitř objektu a prováděly na něm různá vyšetření a zkoumání. Poté ho pustily a on se vrátil ke své rodině. Zpráva polského farmáře je plná detailů a mnoho lidí se domnívá, že se jedná o nejcennější popis návštěvy mimozemské civilizace u nás. V roce 2005 byl dokonce v Emilcinu vybudován památník, který má připomínat tuto unikátní událost. Můžete si na něm přečíst tento nápis: Dne 10. května 1978 v Emilcinu přistál UFO objekt. Pravda nás překvapí v budoucnosti.

Nevyjasněná setkání s UFO ve střední Evropě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!