Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nenávist na sociálních sítích / foto: shutterstock

Lidé schovaní za anonymitou sociálních sítí chrlí nadávky a urážky

Sociální sítě už dávno neslouží pouze pro sdílení inspirace, nápadů, reklamy. Stávají se, bohužel, úrodným místem pro jedince, kteří schovaní za předzdívku a anonymní obrázek chrlí kolem sebe nadávky a urážky.

Fungovalo to takhle samozřejmě vždy, protože jakmile je člověk pro ostatní anonymní, mnohem více si na jejich adresu dovolí. Ale  poslední dobou se zdá, že nenávistné komentáře dosáhly naprostého vrcholu.

Máte-li fejsbukový profil, Instagram, Twitter, Vkontakte, Libimseti či You Tube kanál, přispíváte-li do veřejných fejsbukových skupin, musíte počítat s tím, že pod svými příspěvky nenajdete pouze pozitivní odezvu a kupříkladu konstruktivní kritiku, ale dále také hromadu nenávisti a urážlivých komentářů včetně neskutečných vulgárností. A je úplně jedno, zda přispíváte do gastro skupiny, do skupiny o bydlení, hubnutí, životním stylu, mezi pejskaře či knižní skupiny. Je úplně lhostejné, zda je vám osmnáct, či šedesát. Tito nenávistní lidé jsou všude a servítky si rozhodně neberou.

Tudíž pod svou fotografií s lákavým obědem najdete okamžitě kritiku na to, že jste nenapsala recept dost rychle, že to jídlo celkově vypadá hrozně neesteticky na tom talíři, fůůůj, jak můžete před focením polít knedlíky a podobné rýpavé soudy. V horším případě vám někdo se smajlíkem sdělí, že to vaše jídlo by ani prase nežralo. Co na tom, že vaše celá rodina si na obědě pochutnala, u plotny jste strávila tři hodiny, a s chutí se výsledkem pochlubila.

V psí skupině vám bude vyčteno, že má váš pejsek o milimetr přerostlé drápky, ve skupině o bydlení vám na pečlivě uklizený byt pohrdlivě odfrknou, že je sterilní a neútulný, v opačném případě, že jste nechutná bordelářka, protože máte nakřivo ubrus a na gauči dvě pískací hračky a měla byste se stydět toto vůbec na internetu prezentovat. V knižní skupině se můžete pro změnu dozvědět, že jste trapná a ubohá s velice zanedbatelným IQ, pokud čtete červenou knihovnu a ne výběr světové literatury v edici od Odeonu.

Točíte-li videa, dozvíte se, že na to nemáme talent, koktáte, jste moc tlustá, moc hubená a vlastně úplně trapná a nezajímavá. A raději vůbec nemluvíme o politice, tam je to možná ještě horší.

Někteří lidé se opravdu neštítí ani odporných vulgárností. Dovolili by si to ve skutečném světě face to face? Co jim to vlastně přináší? Kdo jsou ti lidé, kteří se takto prezentují? Zvyšují si tímto způsobem sebevědomí? Závidí? Pro nafrněnost si nevidí na špičku nosu? Považují se za bezchybné a nejchytřejší? Nebo se pouze nudí? Kdo ví... Spokojený a naplněný život jistě nevedou.

Nakonec rada pro všechny... Pokud vystavujete své fotky veřejně, obrňte se proti podobným útokům, pomyslete si své a nenechte se znechutit. Pokud jste citlivější povahy, raději se do zveřejňování fotografií ani nepouštějte.

Lidé schovaní za anonymitou sociálních sítí chrlí nadávky a urážky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!