Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hnojení rostlin / foto: shutterstock

Jak na hnojení rostlin? Vhodný je lógr i skořápky od vajíček

Během vegetačního období potřebuje každá rostlina živiny. Usilovně roste, přináší lidem plodiny, což ji logicky vysiluje. Aby dál prosperovala a neuvadla po první úrodě, na její hnojení nezapomínejte.

I když se všemožných hnojiv najde na trhu celá spousta, aby se rostliny vytáhly a oplývaly silou, nemusí se keramické prasátko hlídající rozpočet zapotit. Doma se ukrývá celá spousta přírodních pomocníků, jež mají v popisu práce rostliny opětovaně povzbudit k životu.

Vaječné skořápky jako hnojivo bez zápachu

Ať už pečete nebo jste si k snídani připravili omeletu, rozhodně zbylé skořápky nevyhazujte. Zatímco lidé mající slepice je rozdrolují a přidávají do jejich jídla, aby snášely vejce s pevnou skořápkou, jiní “zbytek” z vajíček používají právě k hnojení pokojových rostlin i zahradních plodin.

Mluvíme o hnojivu bez jakéhokoli zápachu, což ocení především ti, kteří chtějí povzbudit rostliny sídlící na okenním parapetu. Skořápky oplývají především vápníkem, navíc přispívají k ochraně před nevítanými plísněmi.

Vaječné skořápky

Když milujete kávu

Patříte k milovníkům kávy a rozpustná není to, co by u vás mělo své místo? Naopak preferujete nápoj kávovarem připravovaný? Pak určitě jednou za čas vyhazujete lógr do koše. Je to takový zbytek z vynikající kávy, která vám denně zpestřuje ráno. Věděli jste ale, že i on může sloužit jako účinné a podporující hnojivo?

Jinak zvaná kávová sedlina obsahuje velké množství minerálů, zejména pak rostlinám prospívající draslík. Používejte ho zpravidla vychlazený, v takovém případě bude fungovat i jako odpuzovač plžů a mravenců.

Káva jako hnojivo

Slepičince pro plodovou zeleninu

Chtěli byste letos dosáhnout opravdu výjimečné úrody? Sáhněte po slepičinci, který sice nejlépe nevoní, na druhou stranu je tím nejlepším, co plodové zelenině během jejího růstu můžete dopřát. Nachází se v něm fosfor, vápník i draslík, což jsou látky sloužící nejen k podpoře rostliny, ale také k její ochraně.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/prihnojujte-logrem-skorapkami-nebo-slepicincem-73912

Jak na hnojení rostlin? Vhodný je lógr i skořápky od vajíček

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!