Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spokojené děti / foto: shutterstock

Jak vychovat šťastné děti

Pokud už jste rodičem, nebo to plánujete, přemýšleli jste nad výchovou dětí a nad tím, jak je udělat co nejšťastnějšími?

Někteří lidé mají z výchovy svých dětí doslova strach. Mají třeba totiž první dítě a je pro ně vše nové a nepoznané, na vše si teprve zvykají. Jak ale zařídit, abychom vychovali děti tak, aby byly šťastné? Přinášíme několik tipů a rad, které by vám v tomto ohledu mohly značně pomoct.

Šťastné děti
Šťastné děti– Zdroj: Shutterstock.com

Šťastný rodič = šťastné dítě

Je prokázané, že na vaše dítě působí všechny vaše emoce. Ať už je to radost, smutek, obavy, nebo vztek. Takže z toho vyplývá, že když budete spokojení i vy, vaše dítě bude taktéž vnímat pozitivní energii.

Věnujte jim svůj čas 

K tomu, aby se dítě cítilo šťastné a milované, je potřeba, abyste mu věnovali svůj čas. Hrajte si s ním, buďte s ním a dejte mu co nejvíce péče a lásky. Ono vám to potom stokrát oplatí.

Hraní s dětmi
Hraní s dětmi – Zdroj: Shutterstock.com

Mluvte s nimi

Je důležité s dětmi mluvit. A pokud mají i nějaký problém (například ve škole), je potřeba ho řešit a zjistit, co je ve věci a co se děje.

Nekřičte a snažte se zvládat stresové situace 

Když dítě neudělá něco podle vašich představ, je zbytečné hned reagovat křikem. Mnohem lepší způsob řešení je s dítětem si v klidu sednout a promluvit si o tom, co dělá špatně. Když dítě okamžitě začnete trestat křikem, může se stát uzavřeným do sebe. 

Žádný chaos 

Pokud máte v životě chaos vy, je jasné, že časem ho začne mít dítě taky. Proto je dobré vědět, co chcete - a to ve všech oblastech (láska, rodina, hodnoty).

Spokojená rodina
Spokojená rodina – Zdroj: Shutterstock.com

Nesnažte se být až přehnaně dokonalí

Nikdo z nás není dokonalý, proto se o to ani nesnažte. Někdy je potřeba dát před dítětem najevo svoje emoce - třeba smutek. Dítě se naučí reagovat, když se mu něco nelíbí.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/nebojte-se-obcas-neco-pokazit-aneb-jak-byt-dobrym-rodicem

Jak vychovat šťastné děti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!