Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Selfie s psíčkem / foto: shutterstock

Jaký čtyřnohý kamarád se k vám hodí?

Pokud uvažujete o koupi nového člena rodiny a chcete psa, ještě před jeho koupí byste měli zvážit několik důležitých faktorů.

Pes – přítel člověka. Můžeme to slyšet dnes a denně. Proto si spousta lidí pořizuje psa, který pro ně symbolizuje jakousi oddanost a věrnost svému pánovi. K tomu, abychom ale se psem takový vztah měli, potřebujeme zvážit několik důležitých faktorů. 

Mnoho lidí by řeklo, že důležitým faktorem pro výběr psa je ale vzhled. Není to úplně pravda. Pes může být sebehezčí, ale pokud vás nebude poslouchat a bude si dělat co chce, bude vám to úplně k ničemu. Pojďme se podívat, jaké body jsou pro výběr psa velmi důležité. 

Čtyřnohý přítel
Čtyřnohý přítel – Zdroj: Shutterstock.com

Kde se psem budete bydlet

Je opravdový rozdíl v tom, jestli žijete v paneláku, anebo vlastníte velký dům se zahradou. Pokud žijete v bytě, je nesmysl si do něj pořizovat velká plemena, jakým je například výmarský ohař a podobně. Naopak malá plemena jsou pro panelákový dům vhodná (třeba jezevčík nebo čivava), ale nezapomínejte na to, že i tak je potřeba je každý den venčit, ať už jsou jakéhokoliv vzrůstu. 

Jaký máte životní styl

Pokud o sobě víte, že nemáte rádi sport a běhání, asi si jen tak nepořizujte plemena, jako je výmarský ohař, vlčák a podobně. Tato plemena jsou totiž poněkud aktivnější a vám by jejich životní styl nemusel vyhovovat a naopak. Ale třeba taková čivava, ta vás k neustálému běhu určitě nutit nebude. 

Běh se psem
Běh se psem – Zdroj: Shutterstock.com

Podle povahy

Různá plemena psů mají různé povahy, je tedy třeba si nastudovat jednotlivá plemena a hlavně najít psa s povahou, která vám bude vyhovovat. Ne vždy to je snadné  

Záleží i na zkušenostech

Někteří s chovem psů teprve začínají, jiní jsou už v něm zběhlí. Zběhlý chovatel si například může troufnout i na psa z útulku, od kterého neví, co může čekat. 

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/na-vzhledu-nezalezi-podle-ceho-si-vybrat-psa-aby-se-k-vam-hodil-79985

Jaký čtyřnohý kamarád se k vám hodí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!