Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pitt & Clooney / foto: shutterstock

Proč nás tak zajímají drby ze života slavných?

Bulvární plátky jsou plné informací o celebritách. Propírá se kde, kdo s kým, proč, jak a lidi to zajímá. Hltají každý nový drb ze světa šoubyznysu. Ale proč vlastně? Proč se lidé zajímají o životy slavných?

Celebrity mají i soukromý život

Nahlas většina z nás řekne, že je nějaké, rádoby celebrity, nezajímají. Nicméně klepy, které se o zahraničních, ale i našich zpěvácích nebo hercích objeví v bulváru, jsou stále žhavé téma a lidé se o ně zajímají. Ale proč vlastně? Co je na životě cizích lidí tak zajímavého? Ano, jsou cizí. Vídáme je v televizi, na koncertech nebo v divadle, ale neznáme je jako lidi jako takové. Známe je čistě jako účinkující. Jako někoho, kdo se nám stará o zábavu, tak proč máme tendence rozebírat i jejich soukromé životy?

Slavné osobnosti
Slavné osobnosti – Zdroj: Shutterstock.com

Život druhých je zajímavější

Někdy je zkrátka jednodušší hledat chyby v životě těch druhých, než vidět nedokonalosti ve svém vlastním životě. Tak to zkrátka je. Zřejmě máme někde v hlavě zakódovanou vlastnost, kterou je škodolibost. Závist je fenomén dnešní doby. Když se o někom úspěšném dočteme, že se mu rozpadlo manželství nebo že je utopen v dluzích, škodolibě se z toho radujeme. Ukazuje to totiž na to, že nikdo není dokonalý. Závist se potom stává o kapánek menší.

Angelina Jolie
Angelina Jolie – Zdroj: Shutterstock.com

I celebrity jsou lidé a mají právo na soukromí

Zkuste se vžít do role populárního zpěváka, do role známé herečky. Kromě toho, že byste nevěděli co s penězi, byli byste i stále na očích. Ano, známé tváře propůjčují svůj hlas a svůj talent k tomu, aby nás pobavili. Přes televizní obrazovku k nám vstupují do domácnosti. Vstupují k nám ovšem jen jako účinkující. Jinak to jsou lidé jako všichni ostatní. Lidé, kteří mají své soukromí. Neberme jim ho úplně. Každý má právo mít svá tajemství a sdílet je jen s těmi, se kterými sami chceme.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/celebrity-zname-osobnosti-hollywood-maskovani-paparazzi-fotografove-zahalovani-identita-soukromi.A190629_124810_modni-trendy_bib

Proč nás tak zajímají drby ze života slavných?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!