Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Koronavirus / foto: shutterstock

Čeká nás opět podzim a zima ve znamení lockdownu?

Jak se blíží konec prázdnin, je slyšet hlasy, že opět stoupá počet nakažených covid-19. Je to jen náhoda? Je to důsledek pohybu lidí skrz země v rámci dovolených? Nebo je to jen souhra náhod, z kterých zase někdo dělá strašáka?

Pomalu se začíná opět mluvit o covid-19

Je až s podivem, jak do sebe vše zapadá. Když se nastartoval válečný konflikt na Ukrajině, najednou koronavirus jako kdyby nebyl. Najednou se nemluvilo o proočkovanosti, najednou se neřešilo, jestli máme dvě tři nebo čtyři očkování, ani na kolik jich ještě budeme muset jít. Proč taky, že ano? Jako proud dravé řeky k nám do České republiky proudily tisíce uprchlíků z válečné zóny Ukrajiny. Kdo by potom hlídal, zda uprchlíci mají očkování, když se nehlídalo ani to, jestli nemají samotné onemocnění covid-19.

Ukrajinští uprchlíci
Ukrajinští uprchlíci – Zdroj: Shutterstock.com

Je pravděpodobné, že propukne opět pandemie?

Jednoduše řečeno, možné je asi všechno. Ovšem bez toho, aniž bychom situaci chtěli zlehčovat, záleží to zcela jistě na mnoha aspektech. Můžeme se začít bavit o dodávkách očkovacích látek, můžeme brát v úvahu válečné dění na území Ukrajiny, můžeme spekulovat, jaký dopad na vývoj situace okolo koronaviru budou mít dodávky plynu například. Velkou proměnnou ve vývoji pandemické situace bude zcela jistě stav politického dění na naší domovské scéně. Snaha se zalíbit, snaha se zpopularizovat. Politický lobbing ve své podstatě umí zázraky, a to i v případě koronaviru. To jistě zaznamenal již každý.

Očkovat, či neočkovat?
Očkovat, či neočkovat? – Zdroj: Shutterstock.com

Přejme si, abychom řešili na podzim jiné věci než covid-19

Jak se ozývá z kuloárů politické scény, na podzim a v zimě budeme řešit, co vše si na sebe navlékneme. Přejme si, abychom do toho ještě neřešili, že kromě svetrů budeme muset plést i roušky. Ano, tato poznámka je možná na hraně, ale obrázek si každý zcela jistě dokáže udělat sám.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/koronavirus-pripadu-covidu-pribyva-hrozi-letni-vlna-40401229

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/epidemie-sili-v-pondeli-testy-odhalily-3771-novych-pripadu/2235571

 

 

 

Čeká nás opět podzim a zima ve znamení lockdownu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!