Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hrající si děti / foto: shutterstock

Jak zabavit děti doma, když přijde špatné počasí

Není nad to, když se děti mohou za hezkého počasí vyřádit venku. Vyběhají svojí nadměrnou energii a doma potom přeci jenom tolik nezlobí. Co když ale nastane počasí, že by psa ven nevyhnal?

Každé dítě je jiné, každé dítě baví něco jiného

Děti jsou naše sluníčka. Někdy o nich doma ani nevíme a jindy z nich máme hlavu jako pátrací balón. Známe to všichni. Potřebujete v klidu uvařit a poklidit v kuchyni a děti jsou v dětském pokoji. Každou chvíli se ozve křik, někdy pláč, někdy vztekání. Nic je dlouho nebaví, u ničeho nevydrží. A to je právě to, nudí se, a proto zlobí. Pokud je ještě pošmourné počasí, může být zlobení na stupni únosnosti ještě výš.

Vzteklé dítko
Vzteklé dítko – Zdroj: Shutterstock.com

Vymyslete netradiční zábavu

Většina dětiček má hraček, že se jen těžko vejdou do dětského pokoje. Přitom děti si s valnou částí hraček nehrají. Spíš s nimi umí jen vykouzlit nepořádek. Potřebujete uvařit oběd a přitom mít děti na dohled, aby se v zápalu protivování navzájem nezmrzačily? Vezměte je k sobě do kuchyně. Přistrčte ke kuchyňské lince učící věž nebo stoličku a dejte prckovi něco míchat. Sice to asi bude napatlané během chvilky všude, ale bude klid. Vám půjde práce od ruky, prcek nebo prckové se zabaví a ještě spolu strávíte pěknou chvilku, co vám rychle uteče.

Malá kuchařka
Malá kuchařka – Zdroj: Shutterstock.com

Když po obědě přijde na řadu úklid nádobí, můžou děti utírat. To, že tuto službu už udělala myčka nádobí, přeci nevadí.

Dejte dětem znát, že potřebujete jejich pomoc

Když i dvouleté dítě dostane od vás práci, protože vy sami to přeci nezvládnete, najednou jakoby povyroste. Dítě vám bude pomáhat, bude pod dozorem a ještě se i něco naučí. Děti jsou zvídavá stvoření a vše nové je pro ně zábava. Tak je zabavte prací a ne hračkami. Vám se uvolní ruce, nervy a i uši si odpočinou od neustálého volání typu ,, Mamíííí...‘‘

 

Zdroj:

https://www.maminka.cz/clanek/nedelejte-vse-za-deti-jake-domaci-prace-zvladne-dvoulety-petilety-nebo-desetilety-potomek

Jak zabavit děti doma, když přijde špatné počasí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!