Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šetření na potravinách / foto: shutterstock

Šetříme podle našich babiček: v čem se můžeme inspirovat?

Dosáhnout co největší úspory, a to nejen po stránce energií. Úkol zní jasně. Proč se však při jeho plnění neinspirovat našimi babičkami, kterým nebylo šetření vůbec cizí?

Spořící rady pro každodenní život

Když si člověk řekne, že začne šetřit, přestane jen utrácet v obchodech za něco, co nutně nepotřebuje. Ale věděli jste, že utrácet na energiích můžete i pomocí takzvaných spořících rad, které vás budou provázet každodenním životem? Stará známá rada: Nesplachuj, půjdu po tobě,” dokáže domácnosti ušetřit nemálo litrů vody, a tím i výrazně prospět finančnímu rodinnému rozpočtu.

Rodinný rozpočet
Rodinný rozpočet – Zdroj: Shutterstock.com

Ne všechny rady vám možná přijdou dobré nebo příjemné, ale věříme, že si alespoň z několika z nich něco vezmete.

Když kuře, tak celé

Kosti nebo skelet do polévky, stehna připravíme k obědu a prsa k večeři – a tím pádem hezky a ekonomicky spotřebujeme celé kuře. Kupovat si maso pouze po jeho částech se dnes finančně nevyplácí, ale koupit si pořádný celý kousek – to peněženka jásá. Sice ho musíte naporcovat, ale to je otázkou pouze několika minut.

Navíc se tím pádem hezky zaplní váš mrazák, který možná nyní stále ještě zeje prázdnotou.

Drůbež v kuchyni
Drůbež v kuchyni – Zdroj: Shutterstock.com

Místo chemických prostředků na uklízení soda, ocet a citron

Už jste se někdy pokoušeli uklízet svou domácnost pomocí toho, co vám běžně dřímá v kuchyni? Soda, ocet a citron jsou nejen levnější, ale také efektivnější uklízecí pomocníci, s nimiž půjde každotýdenní úklid jako po másle. A jak už bylo nastíněno, nebudete muset utrácet stovky korun za chemické prostředky, kterých nepotřebujete jeden nebo dva, ale rovnou deset.

Přírodní čisticí prostředky
Přírodní čisticí prostředky – Zdroj: Shutterstock.com

Šampon nejen na vaše vlasy

A když už jsme u toho úklidu – většinou se snažíme, aby se nábytek doslova blyštil. Ani k tomu nepotřebujete kupovat hromadu chemikálií, protože vám vystačí obyčejný šampon, který stačí zkombinovat s teplou vodou. Tato kombinace vyleští porcelán, nerezové i mosazné nádobí a také další podobné předměty naprosto dokonale.

Co se týče leštění oken, zde pomůže opět ocet.

 

Zdroj:

https://www.bydlimekvalitne.cz/setrete-jako-nase-babicky-kupujte-cele-kure-skorapky-od-vajec-nevyhazujte

Šetříme podle našich babiček: v čem se můžeme inspirovat?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!