Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
kettlebell / foto: shutterstock

Milujete posilování, ale potřebujete novou jiskru? Vyzkoušejte kettlebelly

Cesta za lepší postavou, pevnějším zdravím, lepší mobilitou a dalšími běžnými cíli je během na velmi dlouhou trať.

Někdy je složité najít v sobě motivaci a vyhnout se plíživému stereotypu, který občas zachvátí každého. V takových situacích se hodí nový podnět a změna zavedených postupů. Co musíte zkusit?

Svaly si nesmí zvykat

Ti zkušenější z vás si zajisté uvědomují, že tělo se postupem času přizpůsobuje vnějším podmínkám. Daná funkce je s námi již od nepaměti a slouží nám k přežití v drsných podmínkách. Pokud tedy budete pravidelně namáhat své svaly, budou se muset zpevnit, vyrůst a zlepšit svou výkonnost. Mnoho cvičenců však nedbá na postupné zvyšování zátěže a zkoušení nových cviků, čímž si ničí výsledky.

kettlebell

V tomto ohledu se vaší novou múzou stane kettlebell. Zmíněná pomůcka se díky svému tvaru stane pomocí nejen při tréninku rukou, nýbrž i zad, břicha, nohou, hýždí a všech dalších partií. Stačí jen vědět, jak na to. Internet je naštěstí plný šikovných rad a video návodů, na jejichž základech zjistíte vše potřebné během několika málo minut.

Adekvátní zátěž

V případě provádění dřepů bude přirozeně potřeba jiná váha než během tréninku ramen, bicepsů a dalších částí těla. Nikdy se nesnažte za každou cenu cvičit s co největším závažím jen proto, abyste potěšili své ego. Klíčem k úspěchu i zdraví je samozřejmě technika a správné procítění jednotlivých svalů.

Ať už tedy budete shánět čtyřkilové, dvanáctikilové, třiceti šesti kilové nebo kterékoliv další provedení, podívejte se na internetové stránky známého obchodníka stronggear.eu a prohlédněte si nabídku kvalitních produktů za přívětivé ceny. Pouhých několik málo kliknutí vás dělí od toho, abyste poctivě vybavili svou tělocvičnu a mohli začít makat.

K tomuto článku není otevřena diskuze