Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nejistota / foto: shutterstock

4 věci, které si připomenout, pokud se vám život vymkne z rukou

Někdy to může přijít. Vlastní pád. Strach z budoucnosti. Obavy z přítomnosti. Někdy se zkrátka život z rukou může vymknout. V takových okamžicích si však připomeňte několik skutečností, které vám znovu vlijí do žil potřebnou sílu.

Je to pouze ve vašich rukou

Pokud se vám život začne vymykat, je důležité si uvědomovat, že stále jste to vy – ti, kteří jsou těmi jedinými, kdo ve vašem životě hraje tu hlavní roli. Pouze vy máte pod kontrolou svůj život a pouze vy mícháte karty, se kterými poté hrajete. Proto převezměte zodpovědnost za svá rozhodnutí, přestaňte obviňovat někoho jiného ze situace, ve které se aktuálně nacházíte, a využijte příležitosti, která se vám nabízí. Někdy stačí jen 2 vteřiny odvahy, které můžou změnit váš život.

Obtížné rozhodnutí
Obtížné rozhodnutí – Zdroj: Shutterstock.com

Jen vy dokážete definovat své štěstí

Neustálé srovnávání se s ostatními nás velmi často vede k pocitu toho, že nejsme dostatečně dobří. Ve výsledku jsme to však pouze my, kdo může definovat své vlastní štěstí a určit tedy, jestli jsme nebo nejsme šťastní. Proto si sedněte do prázdné místnosti a odpovězte si na otázku: „Co pro mě štěstí znamená?” a dle odpovědi se začněte chovat.

Nejste na tom zase tak špatně

Ve chvíli, kdy se vám život začne vymykat z rukou, se vyplatí věnovat alespoň trochu času pomoci ostatním. Při vykonávání dobrého skutku si totiž uvědomíte, že na tom nejste zase tak špatně. A paradoxně pomocí druhým se nakonec budete cítit i vy daleko šťastnější a naplněnější.

Osobní štěstí
Osobní štěstí – Zdroj: Shutterstock.com

Je to jen zlý den, ne zlý život

Mnoho lidí začíná v okamžiku, kdy se všechno hroutí jako domeček z karet, ztrácet naději a odvahu do zbytku života. Jenže je to jenom zlé období, nikoliv zlý život. A stejně jako po noci vyjde vždycky sluníčko, i do vašeho života se přiženou příjemné dny, které záhy nahradí ty špatné. A to platí vždycky – i když se vám zdá aktuální zlé období delší než kdy dřív.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/pripomenutie-tazke-chvile/

4 věci, které si připomenout, pokud se vám život vymkne z rukou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!