Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nádobí do kuchyně / foto: Shutterstock

Příprava slaných koláčů s kuchyňským robotem bude hračka

Vaření a pečení může být obtížnou záležitostí, zvláště pak, pokud se člověk pustí do nějakého složitějšího receptu.

Často je do pečení potřeba zapojit celou plejádu různorodých kuchyňských spotřebičů, které však nejenže zabírají zbytečně moc místa, ale zároveň to znamená delší čas na přípravu pokrmu a také delší čas s následným mytím. Přitom to jde jednodušeji, a sice pomocí food processoru či kuchyňského robota. S jejich pomocí si lze snadno připravit třeba i slaný koláč.

Slané koláče připravíte rychle a snadno

Náplň snadno a rychle

Slané koláče často obsahují velké množství zeleniny, kterou je nutné nejen očistit, ale zároveň i nakrájet.

To je práce, které bychom se rádi zbavili, jelikož jde o pracnou a časově náročnou záležitost. Kdo však nechce, nemusí k tomuto účelu používat nůž. Nezoufejte. S nakrájením nebo strouháním zeleniny nám pomůže food processor.

Dnes již jde o poměrně běžné kuchyňské zařízení, které zvládne nasekat zeleninu nahrubo i najemno. Dokáže ji také nakrájet na velmi tenké plátky tak, jak to nesvede ani profík. Stejně tak můžete pomocí food processoru snadno nastrouhat sýr. I ten se do slaných koláčů běžné dává.

Zeleninová směs do koláče se díky moderní technice zpracuje během několika málo minut, a to zcela bezpracně. Následně už ji stačí jen osmahnout na pánvi a udělat těsto.

Rychlá příprava

Bezpracné těsto

K tomuto účelu je moudré zapojit do celého procesu kuchyňského robota, jenž zvládne zpracovat i velmi tuhou směs. Stačí dát do mísy mouku, vodu a další potřebné ingredience a nechat přístroj pracovat. Výsledek pak již stačí jen patřičně rozválet, naplnit předem připravenou směsí a dát zapékat do trouby.

Některé druhy kvalitnějších robotů mají i různé druhy nástavců. Díky některým si dokonce lze vyrobit i své vlastní domácí těstoviny, jež jsou mnohem lepší než ty kupované. A v konečném důsledku i cenově zajímavější.

K tomuto článku není otevřena diskuze