Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Granule pro koně / foto: shutterstock

Krmit cizí koně v ohradě se rovná týrání

Na koně v ohradě je krásný pohled. Dívat se můžeme, ale snažit se koně přes plot pohladit nebo je krmit v žádném případě.

Krmením koní v ohradě je ohrožujete na životě

Někdo se prochází kolem ohrady a v ní vidí dva koně. V ohradě není vysoká tráva. Do přístřešku z cesty nevidí. V tu chvíli mají jistotu, že koně nedostávají pořádně nažrat. Někteří experti natrhají vše zelené kolem ohrady a hodí to do ní. Někdo přihodí zbytek svačiny nebo koupí pytel mrkve, posbírá doma suché pečivo a nasype to za oplocení. Přeci nenechají koně hladovět. To, že těm koníkům právě podepsali ortel smrti, nebo je přinejmenším ohrozili na zdraví, neřeší, nevědí nebo nechápou. Koně mohou mít zdravotní problém, proto nejsou nasvalení. Mohou to být staří koně nebo to jsou  koně se schvácenými kopyty (laminitis). V tom případě jim zeleným nebo mrkví vyloženě ublížíte, o pečivu ani nemluvě.

Spokojený kůň
Spokojený kůň – Zdroj: Shutterstock.com

Majitelé se marně brání cedulemi se zákazem krmení

Cedule kolem ohrad mají varovat před krmením. Hodně lidí bohužel nevidí problém v tom, že neznámým koním natrhají pampelišky a další zeleň kolem ohrady. Tráva přeci neublíží. Chovatelé koní by vás rychle vyvedli z omylu. Pro koně bolestivá kolika může a kolikrát končí fatálně. Na jedné straně tak majitel sleduje svého trpícího zvířecího parťáka a platí astronomické částky za veterinární péči. Na druhé straně člověk, co samovolně něco nasypal do ohrady, se hřeje dobrým pocitem, že koním přilepšil.

Majitelé ví, co je pro koně nejlepší
Majitelé ví, co je pro koně nejlepší – Zdroj: Shutterstock.com

Zeptejte se majitele koní

Není nic jednoduššího, než dojít za majitelem koní a zeptat se, jestli smíte přijít s pár kousky mrkve a zda vám to umožní koním nabídnout. Většina majitelů koní vaše otázky ocení a jistě se domluvíte.

 

Zdroj:

https://www.horseboook.cz/blog/zajimavosti/nekrmte-nase-kone-muzete-je-tim-zabit.html

 

 

 

 

Krmit cizí koně v ohradě se rovná týrání

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!