Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tantra / foto: shutterstock

Pravá tantra nemá se sexem nic společného

Říká velmistryně tantry Tereza, žena, která dosáhla v této oblasti velkého poznání a dnes žije už v zahraničí. Tantra u nás dnes představuje dle jejího názoru ve většině případů čistou komerci, což je špatně.

Kdy jste se s tantrou poprvé setkala a čím vás zaujala?

S tantrou jsem se poprvé setkala před pár lety. Cítila jsem touhu, volání po kurzu masáží. Těžko vysvětlit proč. Absolvovala jsem tedy rekvalifikační kurz pro sportovní masáže a začala svou praxi. Netrvalo dlouho a střetla jsem se s tantrickou masáží. Tantra mě volala celých 6 měsíců, než jsem se rozhodla přihlásit se na kurz tantrických masáží. Okamžitě jsem se zamilovala a začala se studiem.

Kdy vás napadlo se tantrou živit a jak jste začínala?

Jako tantrická masérka jsem začala pracovat okamžitě po absolvování kurzu. Ovšem, jak se na to dívám teď, s odstupem času, v té době bych se za tantrickou masérku nepovažovala, spíše za někoho, kdo má zájem a začíná hledat. Jakmile vás tantra pohltí a vy začnete studovat a hledat, najednou, jako by se vám otevřely oči a spadly růžové brýle.

Co si myslíte o současném světě a nabídkou tantrických masáží?

Když se dívám na dnešní dobu a nabídku tantrických masáží, nebo spíše "tantrických masáží", je to žalostné. Všechny erotické masérky, prostitutky, nebo prostě jen dívky, co si chtějí vydělat, se považují za tantrickou masérku, či hůře, terapeutku, aniž by věděly, co to vlastně vůbec tantra  a tantrická masáž je. Dnes a denně se setkávám s klienty, kteří mi tvrdí, jak chodí na tantrickou masáž, a po detailnějším rozhovoru zjistím, že se s tantrou nesetkali. Vždy se jedná o erotický servis, kdy masérka nemá o anatomii ani ponětí, jen klienta hladí a jako ukončení masáže provede ruční uspokojení, které nazývá lingham masáž (lingham je sansrktský název pro penis). Možná stojí za zmíňku, že lingham je v Tantře velmi uctíván a v Indii najdeme i obrovské sochy obklopené květy. Z úžasné, energetizující, léčivé, blahodárné, posvátné tantrické masáže se dnes stal pouhý byznys. Ne chápejte mě špatně, pokud máte rádi tento servis, já vás nesoudím, jen to nenazývejme tantrická masáž. Jen si zadejte do vyhledávače tantra či tantrická masáž a přesvědčte se sami. Všude najdete prostituci, erotiku, a tak dále. Dnes je tantra velmi zneužívaná. Také se můžeme setkat s neo tantrou, což též s tantrou nemá nic společného. Vše má svá pravidla, lidé si s tantry vzali to, co se jim líbí a hodí, zjednodušili, přetvořili a začali prodávat. Považují sami sebe za učitele a učí, aniž by byli iniciovaní a aniž by věděli, co vůbec učí, aniž by měli vlastní zkušenosti. Aniž by prošli vlastním sebevývojem. Tito lidé se nazývají učitelé a my jim platíme peníze. Zapřemýšlejme trošku. Když jste se někde učili, byl váš učitel vyučený učitel nebo jen někdo kdo si udělal týdenní kurz?

Proč v tantrické masáži nedochází k vyvrcholení?

Tantra je věda, životní styl, filozofie o energii. Mužské sperma je v tantře považováno za jeho poklad, životní sílu. I medicína prokázala, že sperma obsahuje mnoho vitamínů, minerálů atd. Při každé ejakulaci muž toto vše ztrácí. Později trpí problémy s prostatou, šedivěním či vypadáváním vlasů, vrásky, je unaven, někdy dochází k impotenci, předčasné ejakulaci atd. A to vše pro pouhých pár vteřin potěšení. Další zajímavostí je fakt, že při ejakulaci dochází ke dvěma pocitům současně. Muž ejakuluje a má slabý orgasmus. Ještě horší je, když dojde k ejakulaci bez erekce a bez pocitu potěšení, prostě dojde pouze k úbytku semene. Naproti tomu v tantře se muži učí dosahovat mnohem vyšších orgasmů, delších, hezčích ale o proti tomu slabému, který je oslabující, tak se cítí plni energie, plus to má velmi pozitivní efekt na jejich zdraví. Muž může mít erekci a nepotřebuje ejakulaci, aby dosáhl orgasmus, dokonce ani erekce není třeba k tomu, aby byl orgasmus dosažen a to i opakovaně. Zkušení tantrici se naučí, jak svou sexuální energii ovládat a využívat. Nikdy neejakulují, pouze pokud chtějí děti. 

Tantra učí ženy i muže jak kultivovat svou sexuální energii, jak ji sublimovat, ovládat, řídit a využít pro svůj prospěch. Tantrické orgasmy jsou velmi silné, nádherné a absolutně nesrovnatelné s tím, co prozatím známe. Jeden můj velmi blízký přítel mi řekl, že tento způsob milování je pro děti ve školce. Mnoho dalších tanriků mi řeklo, že nechápou, jak mohli před tantrou takto žít a milovat se. Bohužel, nikdo nás toto umění neučil. Tantra vás naučí, jak bychom se měli milovat, ale i mnohem víc. Tantrické učení mění životy. Tantrici jsou velmi šarmantní, přitažliví, úspěšní, spokojení a veselí lidé. 

Jaké tantrické masáže byste zájemcům nedoporučovala?

Nedoporučuji chodit na tantrickou masáž, pokud masérka není tantrička nebo masér tantrik. Pokud oni sami nežijí tantrickým životem, nemůžete očekávat pravou tantrickou masáž. Také velmi jednoduchý způsob, jak zjistit autenticitu masérky je, se zeptat, zda ukončí masáž vyvrcholením klienta. Pokud ano, víte, že o tantře nemá ponětí. Pokud vidíte, že masérka nemá na fotce obličej, či její fotky jsou vyzývavé, můžete si být jisti, že se nejedná o tantričku. Proč by se schovávala za rozmazaný obličej? Žádná autentická masérka nebude mít vulgární, vyzývavé fotky, protože ona sama, nebo masér jsou terapeuti. Viděli jste někdy svého doktora, že by měl takové fotky?

Jaké jsou benefity tantry?

Tantra je učení o energii, my jsme energie. Cítíme pocity štěstí, smutku, žárlivosti, strachu, lásky, nenávistí, a tak dále, ale také myslíme, máme myšlenky. To vše je energie. Tantra nás učí jak energii ovládat. Možná jste si všimli, že jsme pod vlivem společnosti, rodičů, učitelů, přátel. Děláme práci, co nesnášíme. Jsme ve vztahu, který nefunguje, atd. To vše nás ubíjí, bere nám radost ze života. Tantra nás učí, že my můžeme ovládat své pocity, myšlenky a ne naopak. Naučí nás sebevědomí, sebelásce ale i pochopení pro ostatní, vysvětlí zákony, které fungují a naučí nás je využívat ve svůj prospěch. Také může vyléčit různé nemoci. Stát se tantrikem není jednoduché, ale je to nádherná cesta a způsob života. Jediné, co potřebujeme, je odhodlání a trpělivost a výsledky se brzy dostaví.

Dá se ještě u nás potkat pravá tantra?

Na tuto otázku nemohu odpovědět, ale dle mé zkušenosti, jsem v Česku, bohužel, pravou tantrickou masérku nebo maséra prozatím nepotkala.

Čím se zabýváte nyní a v jaké zemi žijete?

Stále pracuji jako tantra masáž terapeutka, učím meditace, pořádám kurzy v zahraničí a ráda bych někdy donesla toto vzácné učení i do České republiky. Pokud Vám rozhovor se mnou nestačil, další informace o tantře a pořádaných kurzech lze najít také na stránkách tantrauniversity.org.

Pravá tantra nemá se sexem nic společného

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!