Neustále se mluví o tom, jak se po čokoládě přibírá. Jenže jen málokdo už zmíní i fakt, že pokud do jídelníčku zařadíte skutečně kvalitní vysokoprocentní čokoládu, spíše tím svému zdraví prospějete, než uškodíte. Byť jenom jedna kostička kvalitní čokolády denně zbavuje člověka kašle, a to díky obsahu látek snižující aktivitu v části mozku, jež stojí za kašláním. To však není jediný zdravotní benefit vynikající sladkosti.
Pro regulaci krevního tlaku
Věděli jste, že čokoláda umí regulovat krevní tlak? Povinností každého člověka je udržovat krevní tlak v normálních hodnotách. Pokud se totiž vysoký krevní tlak zvýší, zvýší se tím i pravděpodobnost vzniku kardiovaskulárních onemocnění, na které v České republice umírá nejvíce lidí.
Proti stresu
Tmavou čokoládu mohou mít k dispozici studenti skládající maturitní zkoušky, a to především proto, že redukuje stres. Jenom jedna kostka tmavé čokolády stimuluje produkci hormonu štěstí. A kromě jiného obsahuje i kofein, který zase povzbudí člověka v jeho činnosti.
Sníží riziko vzniku diabetu
Existuje celá spousta životních paradoxů a to, že tmavá čokoláda snižuje riziko vzniku diabetu, je jedním z nich. Jen málokdo by řekl, že sladkost může působit jako prostředek k zabránění vzniku cukrovky, ovšem nejedna studie tuto informaci potvrzuje. Opět stačí jenom kostka čokolády denně a sníží se inzulinová rezistence.
Jako ochrana srdce
Jak již bylo zmíněno, na onemocnění srdce umírá v České republice každoročně nejvíce lidí. Díky zařazení kvalitní čokolády do jídelníčku však můžete předcházet vzniku kardiovaskulárních chorob. Podle posledního prováděného průzkumu dokáže tmavá čokoláda snížit riziko vzniku onemocnění srdce až o třetinu.
Mlsejte čokoládu, pomůžete svému zdraví
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!