Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čokoláda / foto: shutterstock

Mlsejte čokoládu, pomůžete svému zdraví

Milujete čokoládu, ale vaši blízcí vám říkají, že se po ní jenom přibírá? Neposlouchejte je! Jen jeden kousek kvalitní čokolády prospívá vašemu zdraví. Věděli jste, že takový kousek čokolády třeba ulevuje od kašle?

Neustále se mluví o tom, jak se po čokoládě přibírá. Jenže jen málokdo už zmíní i fakt, že pokud do jídelníčku zařadíte skutečně kvalitní vysokoprocentní čokoládu, spíše tím svému zdraví prospějete, než uškodíte. Byť jenom jedna kostička kvalitní čokolády denně zbavuje člověka kašle, a to díky obsahu látek snižující aktivitu v části mozku, jež stojí za kašláním. To však není jediný zdravotní benefit vynikající sladkosti.

Čokoláda

Pro regulaci krevního tlaku

Věděli jste, že čokoláda umí regulovat krevní tlak? Povinností každého člověka je udržovat krevní tlak v normálních hodnotách. Pokud se totiž vysoký krevní tlak zvýší, zvýší se tím i pravděpodobnost vzniku kardiovaskulárních onemocnění, na které v České republice umírá nejvíce lidí.

Proti stresu

Tmavou čokoládu mohou mít k dispozici studenti skládající maturitní zkoušky, a to především proto, že redukuje stres. Jenom jedna kostka tmavé čokolády stimuluje produkci hormonu štěstí. A kromě jiného obsahuje i kofein, který zase povzbudí člověka v jeho činnosti.

Kvalitní čokoláda

Sníží riziko vzniku diabetu

Existuje celá spousta životních paradoxů a to, že tmavá čokoláda snižuje riziko vzniku diabetu, je jedním z nich. Jen málokdo by řekl, že sladkost může působit jako prostředek k zabránění vzniku cukrovky, ovšem nejedna studie tuto informaci potvrzuje. Opět stačí jenom kostka čokolády denně a sníží se inzulinová rezistence.

Jako ochrana srdce

Jak již bylo zmíněno, na onemocnění srdce umírá v České republice každoročně nejvíce lidí. Díky zařazení kvalitní čokolády do jídelníčku však můžete předcházet vzniku kardiovaskulárních chorob. Podle posledního prováděného průzkumu dokáže tmavá čokoláda snížit riziko vzniku onemocnění srdce až o třetinu.

 

Mlsejte čokoládu, pomůžete svému zdraví

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!