Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Probiotika / foto: SewCream / Shutterstock.com

Probiotika mají velký vliv na zdraví našeho organismu

Probiotika jsou velice diskutované téma na poli zdraví zažívacího traktu. Probiotické bakterie, aneb přátelské bakterie, které se usazují v našem vnitřním prostředí, mají vliv na celkové fungování a zdraví našeho organismu, metabolismu, imunitní systém a trávení. Jsou tedy pro zažívací trakt naprosto nezbytné.

Probiotika

Probiotika jsou obsažena v naší stravě, a to převážně v kefírech, zákysech či jogurtech s živou kulturou. Ale také ve kvašeném zelí, ovoci či zelenině. Pokud se vám probiotik nedostává v dostatečné míře a máte tak problém se zažíváním, je nutné je doplnit pomocí doplňků stravy. Výhodou je, že je mohou konzumovat nejenom dospělí, ale i děti od 1. roku života. Pro děti od 3 let se vyrábí probiotika i s oblíbenými příchutěmi. Je velice důležité, aby dětský imunitní systém správně fungoval již od raného věku, abyste předešli případným problémům v budoucnosti.

Probiotika pro celou rodinu

A právě díky tomu, že je může užívat prakticky každý, můžete pořídit probiotika pro celou rodinu. Existují totiž i rodinná balení, která jsou výhodná jak obsahem, tak cenou. Často se také probiotika užívají jako doplněk při léčbě antibiotiky. Před jejich užíváním se ale raději vždy poraďte se svým obvodním lékařem, a pořádně si pročtěte příbalový leták.

Probiotika versus prebiotika

Jak již bylo řečeno, probiotika příznivě působí v zažívacím traktu, zatímco probiotika jsou nestravitelnou složkou, kterou do těla dostáváme stravou. Je to například vláknina nebo také komplexní sacharidy, které naše tělo není schopné vstřebat. A právě těmito probiotiky se probiotické bakterie živí. Z toho důvodu jsou prakticky stejně důležité jako probiotika, jelikož je stále udržují aktivní a podporují jejich množení.

Dopřejte svému tělu a střevní mikroflóře zase harmonii.

Probiotika mají velký vliv na zdraví našeho organismu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!