Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kyselina hyaluronová / foto: shutterstock

Zázračná kyselina hyaluronová? V mnoha ohledech ano!

Kyselina hyaluronová už má několik let své čestné místo v ordinacích korektivních dermatologů. A k tomu je účinnou složkou jedněch z nejkvalitnějších antiagingových kosmetických produktů.

Hlavním úkolem polysacharidové molekuly zvané kyselina hyaluronová je zajišťování hydratace a pevnosti pleti. V organismu doslova působí jako magnet na vodu. Jeden gram kyseliny je schopen na sebe navázat až deset litrů vody!

Aby vaše pleť neměla žízeň!

Z tohoto důvodu je kyselina hyaluronová přímo balzámem na vysušenou pleť, kterou dokonale hydratuje. A jedině dokonale hydratovaná pleť je základem zdravé pleti obecně. Nejenom pevné a zářivé, ale i takové, která v organismu plní funkci ochranné bariéry organismu.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová a klouby

Kyselina hyaluronová však nemá příznivé účinek jen na pleť. Nezbytná je i pro zdravé klouby, živinami totiž zásobuje chrupavky a zamezuje jejich nadměrnému tření. Proto kyselinu hyaluronovou najdete i v kvalitních kloubních výživách. Své místo však má i v léčbě artrózy, popálenin kůže, vředů a v oftamologii. My se ale vrátíme k pleti.

Suchá pleť rychleji stárne

Do určitého věku kožní buňky kyselinu hyaluronovou samy produkují. S postupujícím stárnutím se však její množství snižuje. Pleť se vysušuje a začíná stárnout. Objevují se první vrásky, pleť začíná ztrácet svou pružnost. V ten okamžik je na místě začít kyselinu hyaluronovou tělu dodávat. Způsobů, jak tak učinit, je hned několik.

Kyselina hyaluronová

Vyzkoušejte hyaluronové sérum

Na klinikách estetických dermatologů se kyselina hyaluronová podává ve formě injekcí, kterými lze zvýšit objem rtů i vyplnit vrásky (včetně těch velmi hlubokých). Doporučit lze také pravidelné užívání kosmetických produktů s kyselinou hyaluronovou. Vaší pozornosti by nemělo uniknout především účinné hyaluronové sérum z portfolia renomované značky Woldo Healths, které spolu s hyalurátem sodným obsahuje i vysoké množství aloe vera a kolagenu, což je další látka, o kterou pleť stárnutím přichází a tělu je vhodné ji dodávat.

Užívejte kyselinu hyaluronovou vnitřně

Kyselinu hyaluronovou ale můžete užívat i vnitřně. Kyselina hyaluronová tablety z portfolia již zmíněné společnosti Woldo Health navíc s již zmíněným kolagenem obsahují i zinek a biotin. To jsou další látky, které pokožku významně ovlivňují. Biotin se navíc ukazuje jako efektivní při hubnutí.

K tomuto článku není otevřena diskuze