Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hydratovaná pleť / foto: shutterstock

4 způsoby, jak správně hydratovat pleť nejen během léta

Hydratace je veledůležitá nejen během léta, ale kdykoliv v roce. V parném ročním období se však na ni apeluje více, jelikož pocení je oproti jiným měsícům nadměrné. Kromě doplňování tekutin nezapomínejte ani na hydrataci své pleti.

Zatímco dehydrataci organismu spíše pociťujete, pokud postihne pokožku a pleť, pak to vidíte na první pohled. Kůže je totiž suchá a loupe se. Mnozí dermatologové ji přirovnávají ke slupce od mandarinky - přesně taková je.

Krémy jsou naprostý základ

Pokud se chcete zmiňovanému scénáři vyhnout, pak nezapomínejte na krémy. Mluvíme o naprosté drobnosti, kterou pro svou pleť i pokožku můžete udělat. Hydratačních produktů existuje celá řada. Vyvarujte se těm s obsahem alkoholu (ty spíše vysušují kůži) a mazejte se prakticky denně.

Péče o pleť

Dopřejte si masáže obličeje

Když nás bolí záda, jdeme na masáž. Ovšem když se začnou dít nekalé věci s naší pokožkou, pak na masáž obličeje nejdeme. A to je škoda! Při masáži totiž dochází k celkovému zlepšení zavodnění pleti čili je pleť nejen zdravější, ale také daleko pružnější. Ať už se do ní pustíte sami, nebo se svěříte do rukou odborníkům, po ukončení masáže by měla následovat aplikace hydratačního krému.

Krásná pleť

Make-up, který nevysušuje

Prakticky denně se ženy přemístí z postele rovnou do koupelny, kde na obličej nanesou jemnou (a někdy i trochu větší) vrstvu make-upu. Jelikož je to každodenní host naší pleti, neměl by obsahovat škodlivé či vysušující látky. Proto si dejte záležet s výběrem make-upu, případně se poohlédněte po hydratační podkladové bázi.

Přineste pleti kyslík

Jak hydratovat pleť během dne? Dermatologové často říkají, že se musí pleti vrátit kyslík. Nemusíte však podstupovat kyslíkovou terapii, i když i ta existuje, ale stačí si zakoupit produkty s obsahem O2. Kyslík má tendenci obnovit kožní buňky a dlouhodobě je regenerovat.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/8-zpusobu-jak-hydratovat-plet-22531

4 způsoby, jak správně hydratovat pleť nejen během léta

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1