Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zrnková káva / foto: shutterstock

Kávová dieta: znáte tento americký hit?

Zhubnout nějaké to kilo se hodí prakticky každému. Podle posledních průzkumů jsme jenom v době karanténní přibrali průměrně sedm kilogramů, se kterými je třeba zatočit. Pomoct může kávová dieta, která je trendem v USA.

Američané se nebojí zkoušet nové věci a už vůbec ne, pokud se za ně postaví nějaká celebrita, hvězda nebo známá osobnost. I proto se do popředí dostala dnes už opravdu dobře známá středomořská dieta, kterou má v oblibě například Jennifer Aniston (a kdo by nechtěl v padesáti letech vypadat jako ona, že ano?). Další dietou, která se stává středem pozornosti, je ta kávová, o které si pojďme říct víc.

Příprava kávy
Příprava kávy - zdroj: shutterstock

Hubnutí pomocí kávy

Káva patří k vůbec nejoblíbenějším nápojům, které během dne konzumujeme. Zpravidla po ní saháme ihned z rána, kdy do těla dostaneme potřebnou energii a odstartujeme tak svůj den. Poté nás doprovází na nejedné schůzce nebo poradě, většinou po ní saháme i ve chvíli, kdy se vracíme z práce domů. Věděli jste ale, že s její pomocí můžete zhubnout?

Sice nemluvíme o zrovna nejzdravější dietě, kterou by doporučovali odborníci, ale svůj účel splňuje.

Antioxidant, který detoxikuje organismus

Kávová dieta sází na prokázané účinky kávy jako takové. Bylo zjištěno, že se jedná o skvělý antioxidant, který detoxikuje organismus a chrání ho před rakovinovým bujením. Navíc umí snížit chuť k jídlu a zrychluje metabolismus (čili díky ní rychleji spalujete nechtěné tuky). Aby se však takových účinků dosáhlo, je zapotřebí vypít alespoň tři šálky kávy denně.

Pití kávy
Pití kávy - zdroj: shutterstock

Samozřejmě se musíte trochu plácnout přes kapsu. Levné nekvalitní náhražky kávy nejsou tím, co se bude podílet na vaší krásné a štíhlé postavě. Ideální jsou odrůdy z vysokohorských rovníkových míst.

Žádné mléko, cukr ani nezdravá strava

Kávu však pijte takzvaně “na smrťáka” čili bez cukru a mléka. V ideálním případě se také vyhněte nezdravému stravování.

 

Zdroje:

https://www.ireceptar.cz/zdravi/kavova-dieta.html

https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/kava-studie-analyza-zdravy-zivot-vedci_1711251200_pla

Kávová dieta: znáte tento americký hit?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!