Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hubnutí / foto: Shutterstock

Zhubnout bez jojo efektu? Žádný problém

Některé ženy vypadají stále mladě a štíhle, navíc s věkem se to nemění.

Vypadají skvěle, mají dokonalou postavu, přesto tyto ženy nedrží diety. Myslíte si, že se to nedá? Omyl, jen třeba dodržet pár zásad a zjistíte, že to vlastně vůbec není náročné. Podívejte se spolu s námi, jak nejen získat, ale také udržet krásnou figuru.

1. Nepijte slazené nápoje

Ano, toto je věc, kterou všechny dobře víme. Ale jen málokteré z nás se této zásady i drží. Počítá se totiž i cukr v kávě, zda váš oblíbený míchaný drink. Naučte se jednoduše pít čistou vodu. Ačkoli to na první pohled vypadá na malou změnu, bude mít skutečně velký efekt.

2. Zapomeňte na počítání kalorií

Mnohé z nás v touze po perfektní figuře opravdu zapomínají zcela základní věci a dávají do popředí ty, které vůbec nejsou důležité. Například takové počítání kalorií. Základem je jíst lehká, vyvážená jídla, převážně z lokálních surovin a uvidíte, že se to už po pár týdnech projeví i na vaší postavě. Odvodňují a zároveň nastartujete svůj metabolismus.

3. Trpělivost

Může to znít jako klišé, ale je to tak. Dodržováním těchto zásad totiž nebudete mít vysněné tělo do týdne či dvou. Je to dlouhodobější proces, ale s trvalými následky. A o to přece jde, no ne?

4. Dopřejte si občas i něco sladkého

Když chceme zhubnout, většinou to bereme se vší vážností a okamžitě ze svého jídelníčku vyloučíme všechny sladkosti, cukrovinky, zda milované těstoviny nebo pizzu. To je také chyba. Ženy, které mají postavu snů, si totiž jeden den v týdnu dopřávají právě tyto malé hříšnosti. Jejich tělo pak nemá tendence sahat po nich ve velkých množstvích a dokáží jim mnohem dříve odolat.

5. Nestresujte se

Přestaňte sledovat všechny ty dokonalé krásky na sociálních sítích. Samozřejmě, nechat se inspirovat někým je skvělé. No pokud jste z toho více ve stresu než spokojená, ideální cesta to nebude. Takže nezapomínejte, jezte zdravě, pijte čistou vodu a věnujte se sportem, které milujete. Přesně takhle to dělají ženy, které jsou štíhlé, ale diety jsou jim cizí.

6. Před spánkem rozhodně nejezte

V noci se velmi zpomalí metabolismus. Tělo spálí velmi málo energie. Téměř veškerá energie, obsažená ve stravě, kterou před spaním sníte, se uloží ve formě energetických zásob do tělesného tuku. I velké a přitom přezrálé jablko snědené před spánkem může odrazit na vaší větší nadváze. Jednoduše energie nesmí být více, než tělo dokáže během spánku utratit.

7. Hlad jako nepřítel hubnutí

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč lidé s nadváhou často jedí a stávají se terčem vtipů a poznámek okolí? Mají hlad. Ten je silnější než pevná vůle. I silné předsevzetí ztroskotá, pokud nastoupí pocit silného hladu. Během přibírání jsme nedělali nic jiného, ​​jen se mu bránili najedení se. Logicky si z toho adept na hubnutí odvodí pravidlo, že při hubnutí musí dít pravý opak. Chyba. Žádná vůle psychicky zdravého člověka není tak silná, aby tomuto pocitu, který nám dala příroda, odolávala. Pokud dokážete odolávat hladu a celé dny se nenajíš, tak okamžitě navštivte psychiatra. Máte vážné sklony k anorexii. Při hubnutí se bude dít totéž, co i dosud. Když přijde chuť najíst se, tak se najíme. Čas jídla je přesně určen stravovacím režimem, jak tedy naložit s malým hladem pokud přijde mimo stanovený čas? Jen malým kouskem ovoce nebo zeleniny. Jí se až 5 x denně a menší porce.

Zhubnout bez jojo efektu? Žádný problém

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!