Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nachlazení / foto: shutterstock

Při domácí léčbě koronaviru pomáhají jen dvě věci

I když je velká část české populace zodpovědně očkovaná, onemocnění COVID-19 může i přesto zavítat do našich příbytků. Naučte se s ním zatočit v pohodlí domova a zbytečně cestováním po doktorech neohrožujte své okolí.

Se závažnou nemocí se potýkáme už nějaký ten pátek, což znamená, že ji dokážeme hravě identifikovat a učíme se s ní bojovat stejně jako s chřipkou, angínou nebo jinými stejně nebezpečnými onemocněními. Pokud se i u vás objeví zvýšená teplota, suchý kašel nebo bolest v krku s kombinací s bolestí hlavy, do boje vyšlete dvě věci. Jaké?

Onemocnění
Onemocnění – Zdroj: Shutterstock.com

Čaj a paracetamol, do boje!

Samozřejmě jsou i těžší průběhy onemocnění, ale lékaři očekávají, že díky proběhnutému očkování může mít COVID-19 lehčí formy. Dokonce takové, které hravě zvládnete vyléčit i doma podobně jako mnohá jiná respirační onemocnění. Klíčem k úspěchu je především dostatek tekutin a konzumace potravin obsahující především vitamíny a stopové prvky.

Proto si hned po probuzení uvařte bylinkový čaj ulevující průduškám a horečku zažeňte starými známými, a především osvědčenými léky, jako je paracetamol. A pokud vás sužuje neutichající kašel, vsaďte na trik našich babiček – sirup z cibule a cukru. I když to není žádná laskomina, umí velice rychle ulevit od projevů závažného onemocnění.

Čaj na nachlazení
Čaj na nachlazení – Zdroj: Shutterstock.com

Odborníci doporučují i dechová cvičení

Jelikož jsou při koronaviru zasaženy především plíce, je důležité je provzdušnit a usnadnit vykašlávání. Proto lékaři velice často doporučují i dechová cvičení, při kterých po nádechu na chvíli zadržíte dech. Zhruba po pěti vteřinách následuje výdech.

Pokud se pustíte do tohoto doporučení, pozor na motání hlavy a mžitky před očima. Nedělejte ho na úkor vašeho zdravotního stavu. Jestliže dojde k jakémukoli zhoršení vašeho stavu (ať už horečky nebudou chtít ustoupit nebo kašel se nebude dát snášet), návštěva lékaře je nezbytností. Tady zkrátka není čas na to, abychom si hráli na hrdiny.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/praktici-radi-jak-postupovat-pri-domaci-lecbe-covidu-40373545

Při domácí léčbě koronaviru pomáhají jen dvě věci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!