Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zlaté mléko / foto: shutterstock

Zlaté mléko je vaší cestou ke zhubnutí

Říká se, že tento zázračný nápoj dopomůže vašemu kompletnímu restartu. Zlaté mléko je perfektní životabudič, který má navíc celou řadu zdraví prospěšných účinků. Zejména v zimním období vám udělá dobře. Pojďme poodhalit jeho roušku tajemství.

Oč se jedná?

Zlaté mléko je unikátní kombinace koření, a to kurkumy, skořice, zázvoru a černého pepře. Jde o tradiční ájurvédský nápoj, v němž jsou použity ingredience v organické kvalitě. Zlaté mléko můžete též znát pod názvy Haldi Doodh, Golden Milk Latte nebo kurkumový mléčný nápoj. Ve všech případech je jeho název inspirován přitažlivou žlutou barvou a konzistencí mléka.

Kurkuma

Nezpochybnitelné zdravotní účinky

Zlatavý nápoj může nahradit vaši ranní kávu, neboť dokáže neuvěřitelně organismus nastartovat. Zlaté mléko jednoduše rozpustíte v mléce nebo dalších preferovaných tekutinách, lze ho přidat do smoothie, kaší či koktejlů. Příznivě působí na imunitní systém, zlepšuje trávení, má detoxikační a zklidňující účinky. Ženy potěší fakt, že napomáhá zlaté mléko hubnutí, neboť snižuje chuť na sladké, potlačuje pocit hladu, stimuluje metabolismus a nastartuje správné spalování tuků. Kromě výše jmenovaného zmiňme rovněž prevenci kardiovaskulárních onemocnění, zmírnění zánětů a bolestivosti kloubů, snížení pálení žáhy a hladiny cukru v krvi.

Zlaté mléko

Jak připravit a konzumovat?

Zlaté mléko pořídíte v prášku, jehož jednu kávovou lžičku rozmícháte ve 250 ml horkého mléka. Tím může být kravské, sójové, ořechové, kokosové atd. Osladíte medem, agávovým sirupem či jiným sladidlem, a můžete podávat. Kurkumový nápoj je vhodný též pro vegetariány a vegany. Pro maximální účinek se ho doporučuje dávkovat 1-3 g a pít 1× denně. Je pouze na vás, zda vám jeho konzumace bude vyhovovat spíše ráno nebo večer. Vypijete-li ho před spaním, prohloubí kvalitu spánku a nastartuje trávicí procesy.

K tomuto článku není otevřena diskuze