Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Voda s okurkou a citronem / foto: shutterstock

Voda s okurkou a citronem a její blahodárné účinky na vaši pleť i postavu

Asi byste se divili, ale tato jednoduchá kombinace, tedy voda, citron a okurka, má pozitivní účinky na náš organismus. Jaké to jsou?

Asi každý z nás ví, že pokud chce být co nejvíce zdravý, měl by pít čistou obyčejnou vodu. Pokud mu ale nechutná a prostě ji samotnou nedokáže vypít, může si do ní pro lepší chuť přidat citron s okurkou (většina lidí si tam přidává v dnešní době hlavně citron). Kromě příjemnější chuti tak získáváme mnoho pozitivních účinků pro naše tělo.

Voda s citronem a okurkou
Voda s citronem a okurkou – Zdroj: Shutterstock.com

Dává antioxidanty 

Voda s citronem a okurkou dodá tělu nejen cenné antioxidanty, ale také posílí imunitu v těle, která je velice důležitá pro normální fungování v běžném životě člověka.

Zmírní pocity hladu

Pokud například máte cíl, že chcete zhubnout, ale nikam to nevede a pořád se přejídáte, voda s citronem a okurkou je pro vás to nejideálnější řešení. Pomůže vám zmírnit pocity hladu, takže se nebudete přejídat a tím pádem určitě také nějaké to kilo zhubnete a nebudete si nic vyčítat.

Voda s okurkou a citronem jako pomocník s péčí o pokožku 

Další účinek, o kterém strašná spousta lidí netuší. Voda s okurkou a citronem vám totiž dokáže pomoci s pletí. Proč? Protože okurka obsahuje hodně vody, tím pádem hydratuje pokožku. Plusem je, že okurka v sobě skrývá také hodně minerálů a vitamínů, které pokožku dobře vyživují. Citron ve vodě zase zabraňuje předčasnému stárnutí a tvoření vrásek, kromě toho obsahuje velké množství vitamínu C.

Hydratace pleti
Hydratace pleti – Zdroj: Shutterstock.com

Velká podpora při trávení 

Sklenička s okurkou a citronovou šťávou před jídlem skvěle zaplní žaludek, kromě toho ale podporuje trávení tím, že rozkládá tuky a proteiny, čímž vlastně kompenzuje účinky tučných a těžkých jídel a velmi dobře napomáhá jejich trávení.


Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/zazracna-voda-s-citronem-a-okurkou-zazene-zizen-ale-take-pomuze-s-hubnutim-ci-posili-imunitu-78522

Voda s okurkou a citronem a její blahodárné účinky na vaši pleť i postavu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!