Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Problémy s vlasy / foto: shutterstock

Jak předcházet padání vlasů? Zastavte přibližující se pleš

Padání vlasů je velmi nepříjemný problém, se kterým je zapotřebí zatočit, nebo lépe mu předcházet. Vyhněte se chuchvalcům na podlaze při každodenním česání, dejte na několik tipů a nepřicházejte už ani o vlas.

Vaše vlasy jsou odrazem vaší stravy

Je důležité myslet na jedno – vaše vlasy jsou odrazem vaší stravy. Ne nadarmo se zkrátka říká, že jsme tím, co jíme. Sledujte své stravování a zpestřete svůj jídelníček o bílkoviny i vhodné tuky. Ořechy jsou v menším množství povoleny, stejně jako rostlinné oleje nebo semínka.

Mezi potraviny, které podporují růst vlasů a prospívají vlasům celkově, patří také mořská řasa či tmavé druhy zeleniny. Špenát nebo zelená paprika – to jsou další věci, které by měly sídlit v jídelníčku.

Zdravá strava
Zdravá strava – Zdroj: Shutterstock.com

Gumičky? Ne, raději rozpuštěno

Prakticky všichni kadeřníci se shodují na tom, že gumičky nejsou pro vlasy ničím šetrným. Naopak. Jsou jejich zhoubou. Zejména pokud pomocí gumičky dlouhodobě namáháme vlasy, čímž podporujeme problém, kterému bychom se nejraději vyhnuli (vypadávání vlasů).

Pokud patříte ke skupině lidí, jež gumička provází prakticky každým dnem, snažte se od zlozvyku upustit. Vlasy se, podle odborníků, velmi rychle regenerují.

Příliš mnoho kosmetiky je na škodu

Všeho moc škodí – další přísloví, které stojí za zmínku. Proto nepřetěžujte vlasy přílišnou kosmetickou péčí. Nepřehánějte to například s gely nebo jinými podobnými stylingovými přípravky, jež vlasy jenom zatěžují a špatně se z nich dostávají pryč.

Stejně tak upusťte od horkého vzduchu. Bez fénu nebo žehličky se, věřte tomu, obejdete. Nechte vlasy dýchat, nebudou pak opouštět pokožku hlavy.

Péče o vlasy
Péče o vlasy – Zdroj: Shutterstock.com

Masáž hlavy ku prospěchu

Místo investice do kosmetiky se raději upněte na masáž hlavy. Během masáže totiž dochází k lepšímu prokrvení pokožky hlavy i vlasových váčků, což vede k podpoře růstu vlasů. Navíc k ní nepotřebujete vůbec nic než bříška svých prstů.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/6-kroku-jak-predejit-padani-vlasu-jsou-ucinne-16284

Jak předcházet padání vlasů? Zastavte přibližující se pleš

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!