Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hnědý a bílý cukr / foto: shutterstock

Jak tělo zareaguje, když omezíte cukr

Setkáváme se s ním dnes a denně. Je k dostání ve všech obchodech, najdeme jej ve spoustu jídlech. Znáte ale důvody, proč je dobré ho omezit?

Pokud jste jedním z těch, kteří si dopřávají cukr dnes a denně, měli byste zpozornět a zvážit všechna pro a proti. Jeho omezením totiž získáte mnoho zdravotních benefitů.

Co lze očekávat, když omezíte cukr

1) Srdce se vám odvděčí

Víte, že když konzumujete sladké, vaše tělo vyrábí více inzulínu? Díky tomu se zvyšuje krevní tlak a činnost srdce. Dlouhodobá konzumace sladkého z tohoto hlediska škodí.

2) Dáte sbohem akné

Věděli jste, že při nadměrné konzumaci sladkého je mnohem větší pravděpodobnost, že budete mít problémy s pupínky a akné? Pleť je při požívání cukru více náchylná.

Krásná pleť
Krásná pleť – Zdroj: Shutterstock.com

3) Zbavíte se falešného úsměvu 

Pokud budete bez cukru pár dnů, vaše tělo začne na omezení cukru reagovat stejně jako u kterékoliv jiné závislosti - budete mít abstinenční příznaky. Mimo jiné se může projevit podrážděnost, agresivita, nebo třeba únava.

4) Získáte kvalitnější spánek 

Pokud se vám nedaří usnout a velmi rádi jíte sladké, je to nejspíše vlivem cukru na vaše tělo. Když se cukru zcela zbavíte, nebo jej alespoň částečně omezíte, budete mít kvalitnější a klidnější spánek.

Kvalitní spánek
Kvalitní spánek – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se zbavit chuti na sladké

Dopřejte si dostatek ovoce a zeleniny

Ovoce a zelenina jsou zázračné věci. Nejenže dodávají tělu potřebné živiny a vitamíny, ale poskytují i velké množství energie, které vám za standardních okolností poskytoval cukru. Je ale mnohem lepší cukr nahradit ovocem a zeleninou. Ovoce a zelenina je totiž mnohem lepší variantou pro vaše tělo, které vám za změnu v následujících měsících poděkuje. Zkuste to tedy mít na paměti a cukr omezit co nejvíce to půjde.

Ovoce a zelenina
Ovoce a zelenina – Zdroj: Shutterstock.com

Mějte dlouhý a kvalitní spánek

Nedostatečný spánek způsobuje chuť na sladké. Spěte proto minimálně sedm hodin denně a uvidíte, že chuť na sladké bude o mnoho slabší, možná vymizí úplně.

 

Zdroj:

https://www.elle.cz/krasa/fitness-zdravi/5-veci-ktere-se-stanou-kdyz-omezite-cukr

Jak tělo zareaguje, když omezíte cukr

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!