Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pozitivní myšlení / foto: shutterstock

Skomírá vaše pozitivní nálada? Tipy, jak podpořit svou psychiku

Udržet si pozitivní mysl je někdy víc než náročné. Přece jenom se na nás ze všech stran valí hromada vnějších vlivů snažících se nám překazit naše naladění. Udržet se však na pohodové vlně je klíčové.

Proveďte filtr vašeho života

A to v mnoha ohledech. Ze všeho nejdříve filtrujte osoby ve vašem okolí. Pamatujte, jste průměrem pěti lidí, se kterými trávíte nejvíce času. Máte pocit, že vás někdo svým negativním myšlením spíše stahuje dolů, nebo vás dostatečně nepodporuje, a to byť jen drobnými poznámkami, které prohodí mezi řečí? Vypusťte ho ze svého života.

Štestí na dosah
Štěstí na dosah – Zdroj: Shutterstock.com

Podobným způsobem se naučte filtrovat informace, které přichází z okolí. Samozřejmě se neuzavírejte před všemi zprávami, které pojednávají o aktuálním dění. Jen si je k tělu připouštějte po kouskách. Nenechte se zničit mediální masou.

Pozitivní afirmace pro okamžité zlepšení nálady

Věděli jste, že afirmace pomáhají? Ať už pojednávají o čemkoliv. Jsou ryze pozitivního duchu a jsou obvykle jen větou, která zní pozitivně. Zkuste si říkat všechno, na co myslíte, v pozitivním duchu. Ovládejte své myšlenky, a i když se v daný den obáváte něčeho, co má přijít, řekněte si, že to bude v pohodě. Vtáhněte svou mysl na pozitivní stranu barikády a přilákejte si tím to pozitivní do života. Funguje to.

Pozitivní myšlení
Pozitivní myšlení – Zdroj: Shutterstock.com

Mějte svůj seznam vděčností

Lidé jsou v současné době pod obrovským tlakem, který často pramení v nich samotných. Chtějí od sebe příliš, často mají pocit, že nic nemají a že ničím nejsou. A to je naloďuje na negativní vlnu, na které vás však nenechá jet seznam vděčností, který je dobré si sepisovat. Máte ho?

Každý den si sepište pár věcí, za které jste nejvíce vděční. Nemusí to být vždy pevné zdraví nebo rodina, ale klidně i drobnosti či věci, které se vám v daný den povedli. Vybírejte to, co vám dá pocit, že na tom nejste vůbec špatně a že vlastně není žádný důvod, proč být negativní.

 

Zdroj:

https://zijuspesne.cz/jak-ziskat-pozitivni-mysleni/

Skomírá vaše pozitivní nálada? Tipy, jak podpořit svou psychiku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!