Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sport a vozíčkář / foto: shutterstock

Kam pro pomůcky pro sebeobsluhu?

V České republice silně přibývá tzv. sendvičová generace. Jde o generaci, která se stará současně o děti a starší rodiče. Často již nemohoucí, po úrazech, operacích, s chronickými pohybovými a dalšími problémy. Velkým pomocníkem pro rodiny bývají pak pomůcky pro sebeobsluhu.

Bez pomůcek je péče o nemocné a omezeně pohyblivé pacienty téměř nemožná

Zdravotnické prostředky umí zcela zásadně zjednodušit péči rodinám nejen o seniory, ale i o kteréhokoliv jiného člena rodiny po úrazu, nemocného, či v době rekonvalescence po operaci. Kvalitní pomůcky pro sebeobsluhu pomáhají zachovat důstojnost a samostatnost nemocným. Současně jsou skvělými pomocníky zejména pro ženy z tzv. sendvičové generace, na které dopadá náročná péče o rodinu – o děti a současně o starší rodiče, či dokonce o rodinu partnera.

Péče o nemocného

Prostředky pro sebeobsluhu umožňují přímo nemocným a indisponovaným lidem vykonávat běžné denní činnosti a hygienu. Současně ulehčují péči o nemocné jejich příbuzným. Často právě využívání těchto prostředků umožňuje pečujícím osobám nadále běžně fungovat, chodit do zaměstnání a nezanedbávat péči o děti. Bez pomůcek pro sebeobsluhu může být z finančních, časových i fyzických důvodů péče dokonce zcela nemožná.

Které pomůcky pro sebeobsluhu vám nejvíce zjednoduší péči?

Jsou to zejména prostředky pro zjednodušení hygieny – nástavce na WC, toaletní židle či nádoby na moč. Praktická bývají nafukovací umyvadla. Bezpečnost zajišťují sedačky do vany a sprchy, stejně tak jako madla.

Péče o staršího člena rodiny

Široký sortiment pomůcek pro sebeobsluhu nabízí e-shop Zdravpom.cz

Kromě pomůcek pro sebeobsluhu zde koupíte rovněž invalidní vozíky, které jsou skladné a není problém se s nimi vejít do výtahu. Vyberete si zde chodítka pro seniory, francouzské berle, vycházkové hole, bandáže a ortézy, rehabilitační pomůcky, zdravotní matrace, nepromokavá prostěradla, anatomické polštáře a další zdravotnické prostředky. Firma nabízí vynikající záruční i pozáruční servis. To oceníte zejména u nákupu invalidních vozíků.

K tomuto článku není otevřena diskuze