Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívky v sauně / foto: saunasystem.cz

Známe recept na nejlepší jarní detox – stačí dodržet tyto 3 kroky!

Ponuré zimní počasí nám všem ubírá spoustu energie, míváme špatnou náladu, trápí nás každá maličkost. Chcete se také dostat rychle do formy? Toužíte užívat si každý okamžik právě nastupujícího jara? Máme pro vás osvědčené tipy, díky kterým dobijete chybějící energii dříve, než řeknete “detox”!

1) Dejte si pořádnou potící kúru

Jarní saunování pomůže vašemu tělu zbavit se všech toxinů a nežádoucích látek. Finská sauna to jsou vysoké teploty a velké množství horké páry, které společným působením dokáží v lidském těle aktivovat mnoho blahodárných procesů.

Teplo v sauně zrychlí tepovou frekvenci a dýchání. Organismus se snaží ochladit, takže začne vylučovat pot. Společně s ním se vylučuje mnoho škodlivých látek a toxinů, které by se jinak v těle hromadily.

Jenže pozitivní účinky sauny nepůsobí jen na tělo. Saunování vám zlepší náladu, během relaxace si odpočine i vaše hlava a to vše přispívá ke zklidnění nervového systému.

O dalších blahodárných účincích finské sauny na organismus čtěte zde.

2) Vitamíny a sport

Správný jídelníček, pohyb a sauna jsou náš tajný tip na jarní detox. Zařaďte na svůj talíř dostatečný přísun vitamínů ve formě čerstvé zeleniny a ovoce. Jezte právě rostoucí jarní bylinky, buď ve formě salátů, nebo alespoň jako přílohu k libovému masu.

Upravte své stravovací návyky: nepřejídejte se, jezte častěji a menší porce. Omezte cukr a bílé pečivo.

Hodně pijte, odborné studie doporučují denně dva až tři litry tekutin. Nejlepší jsou minerálky, ředěné ovocné šťávy nebo bylinkové čaje.

Hýbejte se – nemusíte hned začít běhat maratóny, stačí každý den ujít několik stovek metrů rychlejší chůzí nebo si udělat výlet na kole. Pohyb a sport urychlí detoxikaci organismu.

3) Pořiďte si vlastní saunu

Užívejte si všechny zdravotní výhody a silnější imunitu po celý rok. Saunujte se v soukromí a kdykoli chcete – bez ohledu na otevírací dobu veřejných saun.

Domácí sauna nemusí zabrat mnoho místa – existuje řešení, které se nazývá sauna na míru. Tu lze vestavět do kteréhokoliv místa v bytě nebo do sklepa či podkroví vašeho domu. A správně zvolené topidlo do sauny během krátké doby vyhřeje saunu na požadovanou teplotu.

Různé doplňky do sauny, jako jsou vonné esence nebo metličky, vám každé saunování zpříjemní.

Přijďte se přesvědčit do saunového showroomu a vyzkoušet si výhody moderní sauny na vlastní kůži.

Známe recept na nejlepší jarní detox – stačí dodržet tyto 3 kroky!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!