Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mourek / foto: zooroyal.cz

Výživa kastrovaných koček: Důležitost výběru vhodného suchého krmiva

Kastrace je běžný postup prováděný u koček, který však přináší několik klíčových aspektů péče o kastrovaného mazlíčka. Jedním z nejdůležitějších z nich je řešení dietních požadavků kastrovaných koček. Pojďme se tedy společně podívat na důležitost výběru správného suchého krmiva pro kastrované kočky.

Pochopení potřeb kastrovaných koček

Po kastraci u koček dochází k hormonálním změnám, které mohou ovlivnit jejich metabolismus a chování. Tyto změny často vedou ke snížení energetického výdeje, díky čemuž jsou kastrované kočky náchylnější k nárůstu hmotnosti a obezitě. Navíc se může zhoršit zdraví močových cest kvůli změnám v jejich hormonální rovnováze. Řešení těchto potřeb je tedy zásadní pro udržení jejich zdraví a předcházení potenciálním problémům.

Výhody granulí pro kastrované kočky

I když jsou pro kastrované kočky k dispozici různé možnosti krmení, granule mohou být zvláště výhodné pro jejich specifické požadavky.

Kontrolovaný kalorický příjemGranule pro kastrované kočky často obsahují méně kalorií ve srovnání s vlhkým krmivem, což je zásadní pro řízení jejich hmotnosti. Kastrované kočky mají pomalejší metabolismus a přejídání může vést k obezitě, která může následně přispívat k různým zdravotním problémům, jako je cukrovka a kloubní problémy.

Hravá kočka

Zdraví zubů: Mnoho granulí pro kočky je navrženo tak, aby podporovalo zdraví zubů. Jejich struktura může totiž pomoci oškrábat zbytky ze zubů a snížit tak tvorbu zubního kamene, plaku a tedy i riziko zubních onemocnění u kastrovaných koček.

Sytost: Kočičí granule mohou kočkám pomoci cítit se sytější po delší dobu, čímž se snižuje pravděpodobnost, že budou mezi jednotlivými jídly žadonit o další krmivo. Tento kontrolovaný způsob stravování může zabránit nadměrnému přibírání na váze.

Zdraví močových cest: Některé granule pro kočky jsou formulovány speciálně pro podporu zdraví močových cest. Obvykle obsahují vyváženou hladinu pH, aby se minimalizovalo riziko problémů s močovými cestami, na které jsou kastrované kočky náchylnější.

Výběr správných granulí pro kastrované kočky

Ne všechny granule pro kočky jsou si rovny a je tedy nezbytné vybrat si vysoce kvalitní variantu, která uspokojí specifické potřeby kastrovaných koček.

Výživa kastrovaných koček: Důležitost výběru vhodného suchého krmiva

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!