Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kratom / foto: shutterstock

Kratom je čistě přírodní záležitost. Jaké jsou jeho potenciální přínosy pro člověka?

Kratom, známý také pod svým vědeckým názvem Mitragyna speciosa, je tropický strom původem z jihovýchodní Asie. Listy zmíněného stromu byly po staletí využívány v tradiční medicíně, a to zejména v Thajsku a Malajsii.

V posledních několika letech se kratom stává stále populárnějším v západním světě, a to díky svým potenciálním přínosům pro člověka.

Samozřejmě je nezbytné provádět ještě další výzkumy, aby se potvrdily účinky a bezpečnost kratomu. V následujících řádcích vám však představíme, s jakými benefity přichází kratom tablety.

Kratomový list

Proč je kratom tak oblíbený?

Ulevuje od bolesti.

Spousta uživatelů tvrdí, že kratom napomáhá zmírnit chronickou bolest, což je způsobeno právě alkaloidy, jež působí jako analgetika.

Přírodní stimulant.

V nízkých dávkách může kratom působit jako stimulant, který zvyšuje energii, bdělost a koncentraci.

Úzkosti a deprese.

Kratom je vhodný i pro jedince s úzkostnými stavy a depresemi. Nicméně je nezbytné provést ještě nějaké další výzkumy, aby se potvrdily tyto účinky.

Podpora při odvykání od opiátů.

Kratom je někdy užíván jako alternativa k lékům na odvykání od opiátů, protože zmírňuje abstinenční příznaky.

Zlepšuje kvalitu spánku.

Podle některých lidí taktéž kratom pomáhá dosáhnout hlubokého a klidného spánku.

Kvalitní spánek

Varování a omezení

Je důležité si uvědomit, že ačkoli má kratom potenciální přínosy pro lidský organismus, může mít i vedlejší účinky a interagovat s jinými léky. Některé země mají také omezení týkající se prodeje a konzumace kratomu. Pokud zvažujete jeho užívání, je dobré konzultovat to se svým lékařem.

Kratom je fascinující rostlina s bohatou historií v tradiční medicíně. Ačkoli někteří lidé hlásí pozitivní účinky, je třeba přistupovat k jeho užívání s opatrností a vědomím potenciálních rizik.

Jestliže si chcete zakoupit kratom, případně ještě i HHC květy, podívejte se do e-shopu KratomWorld.cz, za který mluví čísla. Působí na trhu více než rok, má tisíce spokojených zákazníků a poskytuje kvalitní produkty z Indonésie. Doručí vám zásilku do jednoho až dvou pracovních dnů.

K tomuto článku není otevřena diskuze