Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stavba domu / foto: shutterstock

Proč a kdy se vyplatí zvolit pronájem stavební buňky?

Při stavbě rodinného domu často majitelé budoucí nemovitosti řeší problém s tím, kam uložit nepoužívané náčiní, nářadí, ale třeba i osobní věci. Vozit je neustále sem a tam by nedávalo smysl.

Je tedy zapotřebí mít k dispozici nějaký alespoň trochu bytelný přístřešek, který bude sloužit nejen jako ochrana před nepříznivým počasím, ale také zajistí, že uložené předměty nikdo neodcizí. Jenže postavit si vlastní objekt, byť dočasný, není nic jednoduchého. Proto je lepší si pronajmout stavební buňku.

Stavba domu

Od skladu až po zázemí pro lidi

V Plzeňském kraji se dá kvalitní stavební buňka pronajmout například u společnosti Orange – prostorová řešení, s.r.o. Využít se dá nejen k úschově nářadí a dalších předmětů, jež jsou na stavbě zapotřebí, ale také třeba jako místo pro odpočinek zaměstnanců. Někdy se pro tyto mobilní stavby používá spíše pojem obytné kontejnery, kdy právě fungují jako zázemí pro pracovníky, případně se dají vybavit tak, aby posloužily jako dočasné kancelářské místnosti.

Skladová místnost

Pronájem versus koupě stavebních buněk

Pronájem stavební buňky je mnohdy výrazně výhodnější, než pokud byste si ji chtěli koupit. Zejména to platí u menších soukromých staveb rodinných domů, pronájem je atraktivnější rovněž pro malé a středně velké společnosti. Výhodou stavebních buněk je jejich snadná přeprava a rychlá instalace. Lze je dle potřeby přemisťovat. Dokonce jsou natolik variabilní, že se dají vzájemně propojovat, díky čemuž vznikne ještě větší užitný prostor.

Další možnosti využití buněk a kontejnerů

Stavební buňky a obytné kontejnery, jež nabízí zmíněná společnost Orange, lze použít nejen na staveniště jako sklady, dají se z nich vytvořit dočasná sociální zařízení, šatny, ale také například jídelny apod. V neposlední řadě se někdy mohou hodit také jako stánky na různé výstavy apod. Možností využití je tedy skutečně celá řada.

K tomuto článku není otevřena diskuze