Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plovoucí podlahy / foto: shutterstock

Nebojte se vinylu!

Kvalitní vinylovou podlahu na pohled nerozeznáte od dřevěné! V některých parametrech ji dokonce předčí.

Vinylové podlahy si získávají stále větší počet příznivců. Není se ani čemu divit. Nejenže jsou cenově dostupné, nýbrž také kvalitní, bezúdržbové a s vynikajícími vlastnostmi. Kde vám však nejlépe poradí při výběru vhodné podlahy pro váš interiér? Tím pravým odborníkem je již od roku 1994 PARKETCENTRUM s.r.o. - specialista na podlahy. Plzeňská firma si zakládá na maximálně vstřícném až rodinném přístupu a poskytne vám kompletní podlahové poradenství. Zkušenosti jí rozhodně nechybí, vždyť za dobu svého působení již položila podlahy o celkové ploše 727 159 m², což je pro představu více než trojnásobek rozlohy plzeňské ZOO.

Do kuchyní i koupelen

Své místo vinylové podlahy mají v domech, bytech i kancelářích. V kuchyních i koupelnách, zkrátka v podstatě všude. Na rozdíl od podlahy dřevěné, která je například do takové koupelny vyloženě nevhodná. Dřevo neodolává vlhkosti, vinyl ale ano.

Vinylové podlahy

Proč vinylovou podlahu?

Z mnoha důvodů. Předností vinylové podlahy je hned několik. Vinylová podlaha je patřičně tvrdá, a přitom příjemná na dotek. Je pružná, snadno se pokládá, skvěle odolává proti mechanickému opotřebení, vodě i vlhkosti a na rozdíl od dalších podlahových krytin včetně dřevěné podlahy je v podstatě bezúdržbová.

Čím silnější, tím kvalitnější a odolnější

Důležitým parametrem při výběru vinylové podlahy je její síla neboli tloušťka. Zde se dá říci, že čím je silnější, tím podlaha bude kvalitnější a odolnější. Ne všechny místnosti ovšem vyžadují ten nejsilnější, a tudíž nejdražší vinyl. Do místností s velkou zátěží jsou ale doporučovány.

Vinylové podlahy

Spousta dekorů na výběr

Zamlouvají se vám vinylové podlahy z technologického hlediska, ale co se designu týče, nedáte dopustit na dřevo? Řešením může být vinylová podlaha v dřevěném dekoru. Na odkazu dřevěné podlahy Plzeň takových dekorů najdete spoustu.

Dekory dřeva mramoru i dlažby

Je libo vinylovou podlahu s dekorem bílé či sibiřské borovice, páleného dubu, rustikálního buku nebo masivního habru? Máte ji mít. Stejně jako v dekoru celé řady dalších dřevin. Světlých i tmavých. V nabídce jsou ale i dekory mramorové a dekory dlažby. Zkrátka si určitě vyberete.

K tomuto článku není otevřena diskuze