Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Spokojené děti / foto: shutterstock

Kam s dětmi na Lipně – na stezku, na boby i do akvaparku

Chystáte se na dovolenou na Lipno a jedou s vámi i děti? Možná je bude bavit koupání a prolézačky kolem Lipna, pokud by se ale počasí zkazilo, nebo byste se chtěli podívat i po okolí, máme pro vás tipy, na co se zaměřit.

Stezka korunami stromů

Stezku korunami stromů byste na Lipně minout rozhodně neměli. Nabídne zajímavý zážitek, stejně jako úchvatný výhled na celé Lipno a okolní kraj. Stezka korunami stromů je stavěna tak, že procházíte dokola po kruhových dřevěných chodnících. Na nich potkáte různé dřevěné sochy místního ptactva, vyzkoušíte si různé průlezky, nebo roztáhnete ruce a zjistíte, který pták má stejné rozpětí křídel. Dolů můžete stejně jako nahoru – po svých, ale doporučuji – hlavně s dětmi – vyzkoušet tobogán. V extra klouzavém pytli budete dole neobvyklou rychlostí a děti si radostí jistě i zakřičí.

Stezka korunami stromů
Stezka korunami stromů – Zdroj: Shutterstock.com

Bobová dráha

Pokud se jim skluzavka zalíbí, můžete jim dopřát ještě jeden – podobný zážitek. Jím je bobová dráha, která se nachází jen kousek od Stezky korunami stromů. Vybrat si můžete z menší bobové dráhy, kde se sedí po jednom, nebo z velké – nové bobové dráhy, která slibuje plno zatáček a velkou rychlost (pokud tedy nebrzdíte). Děti od tří let jezdí s rodiči a od osmi let mohou jet děti sami. Za šest a více jízd zaplatíte výhodnou cenu.

Bobová dráha
Bobová dráha – Zdroj: Shutterstock.com

Aquapark ve Frymburku

A kdo má rád koupání, tobogány a další vodní atrakce, zalíbí se mu v Aquaparku ve Frymburku, který je největší na Lipně. Najdete zde malý bazén pro děti, kde je voda dospělému ke kolenům. Tam je také plno malých klouzaček, vodních sprch a prolézaček. Pro dospělé a větší děti je tu pak velký bazén s divokou řekou, perličkami a velkým bezpečným tobogánem. V letních měsících se dá využít i bazén venkovní. Samozřejmostí je zde i občerstvení, kde dětem koupíte nanuky a limonádu a sobě kávu a dobrý zákusek. Máme to vyzkoušeno.

 

Zdroj:

https://www.slideland.cz/

https://www.hotelfrymburk.cz/aquapark/aquapark-frymburk

https://www.stezkakorunamistromu.cz

 

Kam s dětmi na Lipně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!