Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Plzeň / foto: Rudolf_Prchlik / Shutterstock.com

Kam s dětmi v Plzni – nabízí se Cesta kolem světa, Techmánia i zoologická zahrada

Mnoho rodičů hledá o prázdninách tipy, kam se vydat s dětmi, aby měly nezapomenutelný zážitek a zabavily se na dostatečně dlouhou dobu. Plzeň má takových míst celou řadu.

ZOO a Dinopark Plzeň

Kdo jede s dětmi do Plzně, nesmí minout místní zoologickou zahradu a dinopark. Vstupenky se dají za výhodnou cenu nakoupit obě najednou, a nemusíte tak zahradu obcházet – jednoduše projdete turniketem z dinoparku do zoo a naopak. V dinoparku si děti prohlédnou spoustu velkých ještěrů, pravěkých ptáků a mohou vyzkoušet i různé prolézačky a hry. V zoo pak uvidí medvědy, tučňáky, žirafy, které často přijdou až k návštěvníkům, a při troše štěstí dokonce skloní hlavu. Tato zábava vám bohatě vystačí na celé dopoledne a část odpoledne. V zoo i v dinoparku se můžete i občerstvit, takže není nutné odcházet na oběd někam do města.

Lvice v plzeňské zoo
Lvice v plzeňské zoo – Zdroj: Shutterstock.com

DEPO 2015 – Cesta kolem světa

Novinkou pro rodiče s dětmi je interaktivní výstava v DEPO 2015 s názvem Cesta kolem světa. Tato výstava vychází z odkazu Julese Verna. Děti hned na začátku vstoupí do velkého cestovního kufru, načež se přenesou do doby na počátku 20. století a do prostor pánského klubu, kde ožije portrét jednoho z nejznámějších Vernových hrdinů – Philease Fogga. Ten je vyzve, aby se s ním vydaly na cestu kolem světa. Postupně na výstavě projdou devíti světovými místy, kde řeší úkoly a hledají klíče, aby se posunuly do další oblasti. Navštíví Benátky, Indii, Africkou savanu nebo Blízký Východ. Tato výstava jim přinese opravdu jedinečný zážitek a bavit bude jistě i dospělé.

Zábava pro malé dobrodruhy
Zábava pro malé dobrodruhy – Zdroj: Shutterstock.com

Techmánia

Další z interaktivních výstav, které děti rozhodně uchvátí, je expozice Techmánia, která je nejen bude bavit, ale ještě jim vysvětlí, jak fungují přírodní jevy a zákonitosti nebo různé vědecké obory.  Naučí se, jak inženýři dokážou svými objevy zlepšit lidský život, jak funguje zelená technika, co se děje v přírodě, jak to všechno funguje a proč. Výstava je opět interaktivní, takže to není rozhodně jen o „koukání“. Děti si spoustu věcí vyzkouší na vlastní kůži, což je mnohem účinnější způsob, jak si zapamatovat informace, které by se ve škole složitě učily.

 

Zdroj:

https://www.depo2015.cz/cesta-kolem-sveta

https://techmania.cz/cs/navstivte-nas/science-center/expozice/

 

Kam s dětmi v Plzni

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!