Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hory a moře / foto: aerial-drone / stock.adobe.com

Hory i moře – ideální dovolená

Přemýšlíte o ideální dovolené a hledáte místa, kde si můžete užít jak moře, tak i hory?

Když přemýšlíme o ideální dovolené, často se nám v hlavě vynoří dvě odlišné představy: malebné pobřeží moře nebo vrcholky hor, které se tyčí nad horizontem. Existují však i místa, kde si můžete užít jak moře, tak i hory.

Cinque Terre, Itálie

Cinque Terre, což v překladu znamená „Pět zemí“, je oblast na severozápadním pobřeží Itálie, která zahrnuje pět malých rybářských vesnic. Každá z těchto vesnic je jedinečná a nabízí něco zvláštního – od barevných domů postavených na strmých útesech až po klidné pláže a tradiční italské restaurace.

Ráno můžete strávit lenošením na jedné z malých pláží v Monterosso al Mare.

Poté se můžete vydat na slavnou túru mezi vesnicemi, která vás zavede přes úchvatné stezky s výhledem na moře a okolní krajinu.

Malebná Itálie

Havaj

Havajské ostrovy jsou rájem na Zemi, kde můžete zažít vše od surfování na vlnách Pacifiku až po túry v sopečných národních parcích. Na ostrově Oahu můžete ráno surfovat na legendární pláži Waikiki, kde se setkávají surfaři z celého světa, a odpoledne se vydáte na túru na vrchol Diamond Head, odkud je nádherný výhled na celou oblast.

Pokud máte rádi trochu dobrodružství, navštivte ostrov Kauai, známý jako „Zahradní ostrov“, kde můžete prozkoumávat divoké a nezkrotné údolí Kalalau nebo se projít po slavném Na Pali Coast Trail, který vás zavede do světa nedotčené přírody a krásných výhledů na pobřeží a moře.

Exotická dovolená

V nabídce toho má CKVT opravdu dost, namátkou:

K tomuto článku není otevřena diskuze