Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
My Chemical Romance / foto: Archiv

My Chemical Romance: vražedný emo kult?

Už to přestává být legrace – dokud se zpovykané emofanynky “jenom” řezají do zápěstí a fňukají, že je nikdo nemá rád, dá se to brát jen jako pubertální výstřelek. Jak ale dojde na skutečné sebevraždy, zavání to průšvihem

Všichni, kterým je pózující emomládež protivná a považují tohle hnutí za nebezpečné, mají v ruce pádný argument. Sebevraždu třináctileté Hannak Bond, jinak samozřejmě skalní emařky. Jinak taky fanynky My Chemical Romance, kteří na albu The Black Parade zpívají o rakovině, boji se smrtí a dalších povzbuzujících věcech.

Nepochopila své idoly
Hannah ale zřejmě neušlo, že poselství desky má být zcela opačné, než ho pochopila ona a rozhodla se skončit se životem oběšením.

My Chemical Romance na svých internetových stránkách takřka okamžitě uveřejnili prohlášení, v němž vyjadřují hlubokou lítost nad činem nešťastné dívčiny, ale zároveň se velmi důrazně distancují od toho, že by jejich muzika měla v posluchačích probouzet sebevražedné tendence.

Zpívají o naději a síle
“Rádi bychom rodině Hannah Bond vyjádřili upřímnou soustrast. My Chemical Romance byli vždy striktně proti násilí a sebevraždám, našim cílem bylo nabídnout fanouškům plnou podporu, útěchu a povzbuzení. Poselstvím naší desky The Black Parade je naděje a odvaha. Texty pojednávají o tom, že i v bolesti a těžkých časech je nutné najít v sobě sílu k životu. V poslední skladbě se zpívá: Nemám strach žít dál. Pokud někdo z fanoušků bude mít pocit, že jeho život je k ničemu a chce ho ukončit, důrazně na něj naléháme, aby v sobě našel sílu těmto chmurným myšlenkám čelit,” prohlásila kapela.

Asi není nic divného na tom, že média si na My Chemical Romance v souvislosti se sebevraždou mladé Hannah s chutí zgustla a vylíčila je jako sebevražedný kult, což jak členové kapely, tak i fandové odmítají. Na protest proti nařčení organizují pochod londýnským Hyde Parkem.

Co si myslíte o emo?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 309